Decizie finală în cazul asasinării ziaristei Anna Politkovskaia

Un tribunal din Moscova a decis, luni, condamnarea  la închisoare pe viaţă a organizatorului şi executantului asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia, ucisă în 2006, în timp ce trei dintre complicii lor au primit pedepse cuprinse între 12 şi 20 de ani de închisoare, relatează AFP.

Rustam Mahmudov a fost declarat vinovat că a tras asupra jurnalistei de opoziţie în momentul intrării în imobilul în care locuia, în timp ce Lom-Ali Gaitukaev, unchiul asasinului, a fost identificat drept organizatorul atentatului.

De asemenea, tribunalul l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pe poliţistul Serghei Hagikurbanov, găsit vinovat pentru participare la pregătirea asasinatului.

Citește și: Noi inculpări în cazul asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia, la cinci ani de la crimă

Cei doi fraţi ai atacatorului, Ibragim şi Djabrail Mahmudov, acuzaţi că au supravegheat-o pe Anna Politkovskaia şi l-au avertizat pe fratele lor în momentul sosirii, au primit pedepse de 12, respectiv 14 ani de închisoare.

Ancheta în cazul jurnalistei Anna Politkovskaia, care le-a adus pe cele cinci persoane implicate direct în crima comisă în 2006 în faţa judecătorilor, nu a reuşit identificarea unor eventuale persoane care să fi comandat asasinatul.

În 2012, fostul poliţist Dmitri Pavliuşenkov, acuzat că a localizat-o pe Anna Politkovskaia şi a furnizat arma în vederea asasinării, a fost condamnat deja la 12 ani de închisoare.

Dintre cei cinci acuzaţi, unii au fost rejudecaţi în apel după ce au fost achitaţi în primă instanţă în 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel