Decizie după consultările cu sindicaliştii. Memorandum pentru majorări salariale în Educaţie, adoptat de Guvern

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României a venit cu un anunţ important despre majorările salariale din educaţie. 

"Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar. 

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic", a transmis Biroul de Presă al Guvernului României.

MEMORANDUMUL POATE FI CITIT AICI

Cât va mai dura greva 

"Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri. Noi am spus foarte clar ce vrem. Vrem garanţii vizavi de grila de salarizare şi bineînţeles salariul debutantului care ar trebui să fie echivalent cu salariul mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză. (...) Dacă această nemulţumire continuă, asta înseamnă că ceea ce s-a solicitat nu s-a oferit în totalitate", a spus Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret.

Liderul sindical a subliniat că deocamdată nu s-a ajuns în faza în care se poate vorbi despre amânarea examenelor, dar a avertizat că există acest risc "cu cât se lungeşte acest conflict de muncă".

Întrebat dacă vede până vineri o rezolvare a situaţiei, pentru a nu se ajunge la o amânare a examenelor, Marius Nistor a răspuns: "Totul depinde de Guvernul României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel