De ce Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună, a sărbătorit aselenizarea în carantină

neil armstrong
neil armstrong

Neil Armstrong este primul om care a ajuns pe Lună, în urma misiunii Apollo 11. Armstrong a călcat pe lună pe data de 21 iulie 1969.

Însă și înainte de COVID-19 se stătea în carantină. CNN precizează că după ce a devenit primul om care a pășit pe Lună, la revenirea pe Pământ, Neil Armstrong și echipajul misiunii istorice Apollo 11 au fost plasați în carantină.

Armstrong a sărbătorit împlinirea vârstei de 39 de ani, și bineînțeles aselenizarea, în carantină.

Astronauții au fost plasați în carantină de NASA timp de 21 de zile după misiunea istorică de pe lună. Motivul a fost pentru că au interacționat cu materialul lunar. 

Cei de la NASA au considerat că e posibil ca astronauții să fi fost expuși bacteriilor și astfel să intervină probleme. Amintim că era prima oară când oamenii interacționau direct cu suprafața unui alt corp ceresc. Astronauții au fost atent monitorizați de medici.

Astronauţii Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Mike Collins au pornit spre Lună la 16 iulie 1969, într-o capsulă purtată în spaţiu de o rachetă Saturn 5. În timp ce Collins a rămas pe orbita circumselenară, Armstrong şi Aldrin sunt primii oameni care au pus piciorul pe Lună, în urmă cu 45 de ani, în data de 20 iulie 1969. Cuvintele lui Armstrong din momentul aselenizării au rămas în istorie: "Un pas mic pentru om, un salt gigantic pentru omenire".

Neil Armstrong a încetat din viaţă la 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel