De ce câștigă președintele de pe urma ”Actului Coabitării”

băsescu ponta dece dc
băsescu ponta dece dc

Premierul Victor Ponta a făcut public, miercuri, conținutul documentului pe care Traian Băsescu i-l înmâna la modul evident președintelui Parlamentului European, Martin Schultz, la reuniunea liderilor europeni de la Bruxelles, din perioada 13-14 decembrie. Politologul Alfred Bulai crede că întregul joc al ”Actului Coabitării” are și un câștigător direct, în persoana lui Traian Băsescu.

”Așa cum s-au desfășurat lucrurile, cred că un beneficiar direct este Traian Băsescu. Pentru simplul motiv că Băsescu a obținut un document ce circulă în cancelariile occcidentale, care, printre altele, asumă un gen de obligație a guvernului de la București, a coaliției câștigătoare de a respecta regulile jocului. Asta înseamnă, indirect, imposibilitatea de a face o demitere altfel decât în cadrul strict permis de Constituție. Ponta nu avea nevoie pentru guvernare de acest act, dar cu siguranță datorită atmosferei din spațiul european din vară, a simțit și el nevoia de a întări bunele oficii pe care le-a transmis și de a sugerat că le are în perioada anterioară”, a declarat Alfred Bulai pentru De Ce News.

După cum se anticipează, anul 2013 va fi un dificil din punct de vedere economic, dar și prin prisma alegerilor prezidențiale care vor avea loc în 2014. Așadar, va fi un an al pre-campaniei electoarale. În viziunea analistului politic, Victor Ponta a vrut să arate să le transmită un semnal de încredere liderilor europeni și americani, după ce aceștia au sugerat rezolvarea cu celeritate a conflictului președinte-premier.

”Ce știe Ponta în mod sigur e că guvernarea în 2013 va fi una dificilă și va fi dificilă în primul rând din cauza problemelor legate de bani, de administrarea unor reforme și de statuarea unor măsuri care nu sunt populare. El știe că fără bani și fără sprijin nu poate decât să-și ia adio de la orice. Sugestia a venit de undeva din afara țării. Cred că soluția, chiar dacă nu a venit, ca atare a fost agreată. Acest gen de sugestii au o au un caracter stimulativ puternic în politică”, conchide Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel