De ce bustul Arethiei Tătărăscu de la Tg. Jiu va fi înlocuit

Bustul Arethiei Tătărăscu a atras atenția specialiștilor de la Ministerul Culturii,care au respins  avizul de amplasare în parcul cu același nume din Târgu Jiu.

Aflat în centrul municipiului Târgu Jiu, în apropierea Muzeului Județean de Istorie, bustul Arethiei Tătărăscu va fi dat jos de pe soclu, după ce Consiliul Județean Gorj a plătit 5.000 de euro  pentru realizarea operei de artă. 

Ministerul Culturii a dat aviz nefavorabil bustului realizat de cunoscutul sculptor Paul Popescu, din cauză că acesta nu corespunde din punct de vedere estetic. Se pare că sânii Arethiei Tătărăscu nu au fost pe placul specialiştilor Ministerului Culturii. Arethiei Tătărescu a fost  preşedinta Ligii Naţionale a Femeilor Române-Secţia Gorj, cea care a finanţat realizarea Ansamblului „Calea Eroilor" din Târgu Jiu.

Nici statuia fostului premier Gheorghe Tătărescu, soțul Arethiei Tătărăscu, nu are aviz de la Ministerul Culturii, însă în acest caz autoritățile locale nu au luat încă o decizie față de această lucrare.

Din câte se pare, Târgu Jiu are un apetit de a da jos de pe soclu operele realizate. Recent, s-a decis ca și bustul lui Sergiu Nicolaescu să  fie schimbat.  Bustul, amplasat la sfârşitul anului trecutu, va fi înlocuit, după ce lucrarea a primit aviz negativ din partea Ministerului Culturii, din cauză că acesta nu ar semăna cu marele regizor și actor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel