De ce au fost redeschise bisericile, nu și teatrele. Explicație de la șeful Cancelariei premierului

Întrebat de ce se redeschid bisericile și sălile de jocuri, nu și teatrele sau cinematografele, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, spune că nu puteau fi redeschise toate în același timp.

„Așa cum am afirmat de nenumărate ori, în funcție de evoluția situației epidemiologice, unele activități vor putea fi reluate. Orice activitate care presupune un contact colectiv este o activitate cu risc, din punct de vedere al răspândirii infecțiilor cu coronavirus”, a declarat, la RFI, Ionel Dancă.

„Nu se pot relua toate deodată. Aici nu este o chestiune de a alege între creșe, grădinițe, teatre sau restaurante, este o chestiune de cum etapizăm toate aceste activități, reluarea acestor activități, astfel încât să reușim să limităm cât mai mult riscul de răspândire a infecțiilor, dar orice reluare a activităților în colectivitate presupune un risc, de aceea este important ca reluarea acestor activități să se facă etapizat, gradual. Nu spunem că este o activitate mai importantă decât alta, ci pur și simplu este o chestiune de a nu relaxa brusc toate activitățile, pentru că atunci controlul răspândirii infecțiilor va fi foarte dificil”, a adăugat șeful Cancelariei premierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel