Danileţ, către noii membri CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeţi din prima

Judecătorul Cristi Danileţ a susţinut, vineri, în faţa noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii că politicienii vor încerca să îi 'curteze', recomandându-le 'să respingă din prima' astfel de încercări. 

'Nu aş recomanda sub nicio formă întâlniri informale cu politiceni, vor încerca să vă curteze cum au încercat şi la noi, vă sfătuiesc să îi respingeţi din prima', a spus Cristi Danileţ, citează Agerpres.

El a arătat că există aproximativ 200 de magistraţi sancţionaţi disciplinar şi penal în ultimii şase ani şi a subliniat importanţa responsabilizării. 'Cetăţeanul are nevoie de magistraţi competenţi şi necorupţi. Din păcate, un număr de aproximativ 200 de judecători şi procurori au fost sancţionaţi disciplinar şi penal în ultimii şase ani, ceea ce mie mi se pare (...) îngrozitor, mă gândesc câte cazuri nedescoperite sunt. Este important să responsabilizăm magistraţii (...) Sunt pentru responsabilizarea lor şi nu neapărat pentru răspunderea lor. De aceea, formarea magistraţilor mi se pare un obiectiv cu deosebită importanţă şi mai ales formarea lor pe abilităţi non-juridice. Din păcate, mulţi magistraţi nu înţeleg cum anume se poartă un dialog. (...) Sunt nişte proiecte în derulare, există o listă a acestor proiecte, îmi exprim nădejdea că medierea şi educaţia juridică va fi în atenţia dumneavoastră', a adăugat judecătorul.

Citește și: Ultima ședință a vechiului CSM. Răzvan Savaliuc: S-a dat iar în stambă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel