Daniel Constantin cere desființarea ALDE în instanță. Replică furtunoasă din partid

După ce a fost înlăturat din toate funcțiile politice importante, Daniel Constantin nu renunță la lupta dusă în ALDE. El va ataca fuziunea în instanță, pentru că multe prevederi ale protocolului nu s-au concretizat. Astfel, Daniel Constantin vrea să plece cu PC și să-i lase lui Călin Popescu Tăriceanu PLR-ul său. Dacă s-ar ajunge la o asemenea situație, ar avea influență majoră pe scena politică de vârf, unde PSD formează împreună cu ALDE majoritatea. 

Mișcarea lui Daniel Constantin, dezvăluită la un interviu LIVE, nu a rămas fără replică din ALDE. 

Dian Popescu, copreședintele ALDE Gorj, a transmis o poziție dură: 

”Daniel Constantin a pierdut toate bătăliile politice din interiorul ALDE, bătălii pe care tot el le-a pornit. Pe zi ce trece, pierde și bătăliile de imagine. Interviurile jignitoare pe care le dă aproape zilnic în presă nu fac decât să confirme că Daniel Constantin are vocația de trădător și asta îl face un personaj politic nefrecventabil. Cine trădează o dată, va trăda întotdeauna; iar Daniel Constantin a trădat din orgoliu și pentru interese personale.

El apelează la acțiuni de șantaj și, când constată că nu au succes, la acțiuni în instanță. Daniel Constantin se transformă într-un procesoman de meserie și va pierde bătăliile în justiție, așa cum le-a pierdut pe cele politiceși de imagine.

În plan politic, 37 de filiale au organizat delegații permanente județene în cadrul cărora s-a solicitat organizarea unui congres. A fost voința marii majorității a colegilor domnului Constantin, pe care acesta nu a acceptat-o. Domnului Constantin îi este frică, în continuare, de democrație și nu are curajul să participe într-un proces democratic. Din contră, domnia sa a început o campanie publică de denigrare a propriului partid. Retragerea sprijinului politic, venită în urma unui vot covârșitor, a fost rezultatul firesc al acestei campanii.

[citeste si]

În plan juridic, acuzațiile domnului Constantin nu au nicio acoperire legală. Sunt doar rezultatul unor frustrări personale. Faptul că nu i-a reușit șantajul la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, îl determină pe acesta să acționeze de o asemenea manieră. Adevărata față a lui Daniel Constantin abia acum iese la suprafață: o persoană avidă după putere, după funcții, dar nu câștigate pe merit, ci doar prin numire. Referitor la acțiunile în instanță, așteptăm să vedem care va fi verdictul judecătorilor în privința contestației. Un lucru este cert și anume că Daniel Constantin ignoră decizia majorității colegilor săi din ALDE, iar tot acest demers al său are la bază nemulțumirea că nu i-a ieșit șantajul politic.

Are un caracter duplicitar, care afirmă public că nu are nimic cu partidul, ci cu domnul Tăriceanu. Dar a dat în judecată partidul. A contestat în instanță toate delegațiile permanente care au cerut organizarea congresului extraordinar al partidului. Deci contestă și activul de partid. Iar în țară, deja au început să aibă loc procesele intentate de Constantin & camarila sa politică și avem o veste bună! Primele procese le-a pierdut. Delegațiile permanente contestate au fost statuare. Iar la nivelul organizațiilor, nici o organizație din toată țara nu îl mai susține, cu excepția unei părți a filialei Galați. Rând pe rând, toți membrii ALDE au văzut și dezaprobă această politică de cea mai joasă speță pe care Daniel Constantin o promovează în spațiul public.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel