Daniel Constantin: Cea mai mare problemă de la Ministerul Mediului

Daniel Constantin a predat Ministerul Mediului către Grațiela Gavrilescu, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic. 

”Din păcate, Ministerul Mediului şi sectorul de mediu au fost lăsate deoparte de Guvernele care s-au perindat de-a lungul anilor. Am întâlnit un minister care are o salarizare foarte slabă, principala problemă pe care am identificat-o mai ales în cadrul unităţilor subordonate. Am făcut un pas: în bugetul din 2017 m-am asigurat ca, de la 1 iulie 2017, să fie acordate acele măriri de salarii pe aceeaşi familie ocupaţională. Am depus un amendament atât la Senat, iar acum este la Camera Deputaţilor, prin care salariile să fie mărite începând din ianuarie 2017, conform deciziei Curţii Constituţionale”, a spus Daniel Constantin.

Ce planuri avea Constantin în Guvern

În privinţa programelor de mediu, Daniel Constantin a precizat: ”Săptămâna trecută programasem o întâlnire cu primul ministru prin care să lansăm o serie de măsuri foarte aşteptate. În mai puţin de trei luni, am reuşit să avem ghiduri finalizate sau în curs de finalizare. Aveam în vedere, pentru anul 2017, nu mai puţin de 12 programe pe care voiam să le lansăm. Unele sunt deja în dezbatere publică, mai devreme decât în anul anterior. Vizam finanţări de aproape 900 de milioane de lei, din care aproape 400 de milioane de lei din Fondul de Mediu, restul finanţării din tranzacţionarea certificatelor pentru emisii de CO2, bani care există la Ministerul Economiei. Fondul de Mediu a avut de suferit după aprobarea Legii celor 102 taxe, dar cu toate acestea programele pe care voiam să le lansăm sunt duble”. 

Fostul ministru al Mediului a vorbit despre mai multe programe, precum ”Rabla”, ”Rabla Plus”, ”Casa Verde”, ”Școala verde”, ”Rabla pentru electrocasnice”. Daniel Constantin a mai vorbit despre piste pentru biciclete și perdele forestiere. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele privind numirea Graţielei Gavrilescu în funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Mediului şi a lui Viorel Ilie, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel