Danemarca a repatriat din Siria un bebeluş de 11 luni, orfan

Fiul unei luptătoare a Statului Islamic, de origine daneză, a fost repatriat după ce a rămas orfan.

Un bebeluş de 11 luni orfan, fiul unei daneze, care a avut legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), a fost repatriat din Siria joi, a declarat avocatul familiei pentru AFP, citată de Agerpres. "A sosit pe aeroportul din Copenhaga înainte de prânz împreună cu bunicul său şi cu una dintre mătuşile sale care s-au dus să-l caute într-o terţă ţară, în apropierea Siriei", a explicat Tyge Trier.

Născută în Danemarca, mama copilului era, potrivit presei locale, de origine somaleză. În urmă cu câţiva ani, ea s-a alăturat Siriei şi a murit în Siria la 19 martie într-un atac cu bombă pe un teritoriu controlat de SI, a precizat Trier.

Copilul, primul orfan care a fost repatriat în Danemarca, se afla în tabăra Al-Hol în nord-estul Siriei. Copilul suferea de malnutriţie, dar a luat în greutate în ultima perioadă.

L-am ţinut în braţe (la aeroport) şi este micuţ, dar, având în vedere circumstanţele, este bine, a spus avocatul. Bunicii materni, care au cetăţenie daneză, sunt cei care vor avea grijă de acum de copil. Tatăl acestuia, decedat şi el, nu avea nicio legătură cu Danemarca.

Controlată de forţele kurde, tabăra Al-Hol găzduieşte aproape 70.000 de persoane, printre care mii de femei afiliate SI, femei siriene şi irakiene, precum şi occidentale. Autorităţile daneze estimează că 12 cetăţeni danezi şi 30 de copii ai căror părinţi sunt sau au fost cetăţeni danezi se află în această tabără şi la Al-Roj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel