Dăncilă, anunţul zilei în Parlament

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Parteneriatului Estic va constitui o prioritate a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, afirmă premierul Viorica Dăncilă.

Parteneriatului Estic va constitui o prioritate a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, a afirmat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, precizând că un accent particular va fi pus pe aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. 

"Pentru consistenţa politicii Uniunii Europene în vecinătate, Parteneriatul Estic va constitui, la rândul său, o prioritate a Preşedinţiei, inclusiv prin prisma faptului că în timpul acestui mandat se vor împlini 10 ani de la iniţierea acestuia. Din punct de vedere tematic, Preşedinţia română va acorda atenţie extinderii beneficiilor Acordurilor de Comerţ Liber în vigoare sau interconectivităţii cu statele cele mai avansate din Parteneriatul Estic. Un accent particular va fi pus pe consolidarea răspunsurilor concrete pe care Uniunea Europeană le va putea oferi aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova", a declarat Dăncilă în plenul Parlamentului. 

Potrivit şefei Executivului, Preşedinţia României la Consiliul UE va urmări să contribuie la conştientizarea largă a beneficiilor susţinerii de către cetăţeni şi autorităţi a obiectivului european, pledând pentru asigurarea condiţiilor necesare menţinerii în parametri credibili a perspectivei europene a Republicii Moldova. 

Şefa Executivului a fost invitată în plenul Parlamentului pentru a prezenta stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel