Dăncilă: Am încredere că instituţiile de audit îşi vor consolida rolul de gardian modern al finanţelor publice

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat încrederea, marţi, că instituţiile de audit din statele membre UE îşi vor consolida rolul de gardian modern al finanţelor publice, preocupat de utilizarea corectă a resurselor şi implementarea eficace a proiectelor în beneficiul cetăţenilor şi al comunităţilor.

Şefa Executivului a participat la conferinţa intitulată "Inovarea în domeniul auditului la nivelul Uniunii Europene şi creşterea rolului de îndrumare al Instituţiilor Supreme de Audit în beneficiul societăţii", organizată de România în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului UE.

"Una din priorităţile mandatului României la preşedinţia Consiliului UE este asigurarea convergenţei şi coeziunii în scopul dezvoltării durabile şi echitabile pentru toţi cetăţenii, iar calea cea mai sigură pentru a îndeplini acest deziderat este creşterea competitivităţii şi reducerea decalajelor de dezvoltare între statele membre, promovarea conectivităţii şi a digitalizării, stimularea antreprenoriatului şi consolidarea politicii industriale europene. Tema conferinţei (...) se regăseşte în aceste principii, pentru că frământările şi provocările la nivelul UE sunt aceleaşi pentru fiecare din noi. Digitalizarea, dezvoltarea dimensiunii sociale, promovarea cercetării şi inovării în vederea creşterii competitivităţii economiei şi industriei europene, pericolele legate de securitatea cibernetică sunt tot atâtea provocări şi pentru domeniul auditului, cât şi pentru guvernele UE. Am încredere că şi în domeniul auditului instituţia Curţii de Conturi a României are capacitate să inoveze, să fie proactivă, să anticipeze şi să propună soluţii provocărilor care apar în acest context politic şi economic european în continuă schimbare", a declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că prin consultări şi colaborare pot fi găsite "cele mai bune metode de alegere a temelor de audit, a instrumentelor necesare şi, mai ales, a oamenilor potriviţi, pentru ca viitorul României să fie şi din această perspectivă în acord cu evoluţiile europene".

Viorica Dăncilă: "Uniunea Europeană se află într-un moment de cotitură"

Viorica Dăncilă a arătat că Uniunea Europeană se află într-un moment de cotitură, în care este nevoie mai mult ca oricând de întărirea credibilităţii instituţiilor şi creşterea încrederii cetăţenilor în proiectul european.

"Prin dialog, consultare şi colaborare la toate nivelurile de responsabilitate politică şi socială între instituţiile pe care le conducem, putem câştiga încrederea cetăţenilor noştri. Rolul de îndrumare al Curţii de Conturi a României în raport cu instituţiile auditate şi cu societatea în general este vital. Experienţa şi expertiza dumneavoastră sunt esenţiale pentru a vedea concret dacă politicile adoptate sunt performante şi dacă scopul este atins - îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. Instituţiile pe care le conduceţi sunt piloni importanţi într-o societate democratică, pot constitui motoare ale dezvoltării sociale sau dimpotrivă factori care stopează dezvoltarea, depinde de alegerile făcute şi de rolul asumat de fiecare instituţie. Am încredere, însă, că instituţiile de audit îşi vor consolida rolul de gardian modern al finanţelor publice, preocupat de utilizarea corectă a resurselor şi implementarea eficace a proiectelor în beneficiul cetăţenilor şi al comunităţilor noastre, iar în Guvernul României veţi găsi întotdeauna un partener în acest sens", a subliniat Dăncilă.

Conferinţa are loc la Palatul Parlamentului şi este prezidată de preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel