Dancă - Budăi, replici acide la România TV: Mințiți în continuare!

România TV
România TV

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a avut un schimb acid de replici cu ministrul Muncii, Marius Budăi, în direct la România TV, pe tema noii legi a pensiilor.

Noi v-am spus de la început faptul că este o lege scrisă prost. Că sunt exprimări nefericite. Riscați să lăsați fără pensie două milioane de angajați cărora nu li s-a plătit contribuțiile sociale. Iar, în lege continuă sa fie precizat că dreptul la pensie se calculează conform contribuțiilor datorate și plătite. Plata contribuțiilor reținute de către angajator nu este în sarcina angajatului și această chestiune nu ați rezolvat-o. Este o lege proastă, a declarat Ionel Dancă.

Este strict părerea domnului Dancă. Este strict părerea PNL. Nu am intervenit peste dvs... Curtea Constituțională spune că doar trei alineate trebuie clarificate din cele peste 180 de articole. Așa vom face noi spre deosebire de PNL și domnul Iohannis, respectăm deciziile CCR și nu îndemnăm la nerespectarea deciziilor CCR, a replicat ministrul Budăi.

Domnul Budăi, acele alineate, la care faceți referire, sunt alineate unde nu se înțelege cine plătește... într-un loc se spune plătesc, în altul se spune plătește. Deci, nu este o chestiune de exprimare. Este o chestiune esențială, a spus Ionel Dancă.

Vor fi clarificate, stimate coleg. Aveți dreptate. Dacă CCR a spus astfel despre acele articole, dar să spuneți că o lege este proastă per ansamblu...nu v-am întrerupt deloc, vă rog, sunt prin telefon, nu sunt în platou.  Dacă dvs. spuneți că o lege de peste 180 de articole este proastă este parerea dvs. CCR a spus că 3 alineate trebuie clarificate și le vom clarifica, a concluzionat ministrul Marius Budăi.

Ulterior a avut un nou schimb de replici între cei doi.

Se pare ca PDL a contaminat total cu tăierile PNL-ul și s-au molipsit unii de la alții cu logica tăierilor. Acesta este adevărul. V-am pus la dispoziție cifre. Vă transmit un mesaj de la minerii pensionari de acolo. Rugați-i pe colegii dvs. de la PNL să nu ne mai sperie că nu mai sunt bani de pensii din 2016 până acum. a declarat ministrul Budăi.

Acei mineri din Valea Jiului să le spuneți că nu și-au primit pensiile recalculate și trebuia din 2016 să faceți acest lucru. a spus Ionel Dancă.

Vă invit la mine la birou să vă arăt datele oficiale și să nu mai mințiți pensionarii care se uită la noi, în cuponul pensie, cei care au primit recalcularea se uită și râd acum de dvs. Nu mai mințiți și ieșiți din logica tăierilor. a declarat ministrul Marius Budăi.

Chemați pensionarii, nu pe mine. I-ați mințit. Domnul Budăi nu mai mințiți! Ați tăiat pensiile a spus Ionel Dancă.

Vreau să asigur pensionarii că nu există nicio sincopă. a replicat ministrul Muncii Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel