Dan Voiculescu, la un pas de eliberare. Contestația în anulare, judecată marți de CAB

Dan Voiculescu este la un pas de eliberare. Curtea de Apel București va judeca, marți, într-un complet de divergență, contestația depusă dei Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistrații CAB au decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, în complet de divergență, a contestației depuse de Dan Voiculescu și a acordat termen pentru data de 6 ianuarie, 2015.

Urmatorul complet care va judecat contestația va fi un complet de trei judecători.

În cadrul judecării pe fond a acestei cereri, avocatul Gheorghita Mateuț a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor ședințelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susținea Mateuț, se va putea observa comportamentul completului, „care a fost constant de rea credință".

Citește și: Daniel Constantin dezvăluie o discuție avută cu Dan Voiculescu

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel