Dan Voiculescu atrage atenția: A distrus destine și a condamnat generații

Dan Voiculescu atrage atenţia asupra politicilor economice greşite din ultimii ani.

Într-o postare pe blogul personal, profesorul susţine că România continuă sa se împrumute pentru a da bani la pensii, iar jumătate dintre copiii din România sunt în pericol de sărăcie.

Sistemul trebuie schimbat, susţine Dan Voiculescu, tocmai ca tinerii să poată avea un viitor mai bun.

"Esecul monumental al planului de austeritate în anii 2009, 2010, 2011 a distrus destine, a condamnat generații și a adus sărăcia la cote alarmante.

Romania are astazi crestere economica, insa continua sa se imprumute pentru a putea acoperi deficitul la fondul de pensii.

În ultimii trei ani ani și jumătate, România s-a împrumutat cu 47 de miliarde de lei (peste 10 mld. euro). Cu toate acestea, există în prezent un deficit de circa 20 miliarde de lei la fondul de pensii.

În acelasi timp, statisticile privind structura actuală a populaţiei României ilustrează cea mai vulnerabilă fracţie a economiei româneşti: numărul de salariaţi/numărul de pensionari care, În prezent, este de 4,5/5,1. De 17 ani, numărul sala­riaţilor, plătitorii de taxe care alimentează şi bugetul fondului public de pensii, este mai mic decât numărul de pensionari. Și aceasta în condițiile în care nu avem creștere demografică.

PIB a înregistrat în 2015 o creștere de 1,4 % însă, în continuare, 2 milioane de gospodării nu sunt alimentate cu apă curenta și nu sunt racordate la canalizare", a scris Dan Voiculescu pe blogul său, loc unde a spus că va reveni cu soluții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel