Șova, la DNA. Chirieac: Cineva nu vrea desecretizarea contractului Bechtel

Ministrul pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a venit, marți,  la DNA pentru a susține plângerea penală cu privire la dispariția contractului oficial cu Bechtel.  Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru RTV că, în acest moment, cineva nu dorește desecretizarea acestui contract.

Dan Şova a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a venit să susţină personal pângerea penală, precizând că va da mai multe informaţii la ieşire.

 Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine a depus la DNA plângere penală în rem pentru “săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire şi finanțare a autostrăzii Braşov – Cluj – Borş”.

Analistul Bogdan Chirieac a declarat că: "Cineva nu dorește desecretizarea Contractului Bechtel. Și atunci avem și aceste jocuri de glezne: domnul Șova la DNA, doamna Boagiu îi dă indicații unde se află contractul. După istoria care a avut loc în ultimii 9 ani cu acest contract, nici domnul Șova n-a avut nicio legătură cu Bechtel și nici Anca Boagiu, care a reușit să închidă o parte din acest contract păgubos pentru România. Cineva nu dorește, vom afla când vom citi contractul," a afirmat Chirieac.

Despre o eventuală protejare a lui Adrian Năstase, dar și a afacerilor familiei lui Dan Șova, Chirieac a mai spus că nu crede  acest lucru, deoarece "Dan Șova a propus desecretizarea contractului cu Bechtel. Din discuțiile cu unii oficiali americani, înțeleg că și dânșii au o gravă problemă de imagine, fiindcă este un eșec major pentru o companie uriașă din SUA. Aceștia spun că valoarea pe kilometru nu iese din standarde. Există acolo expropieri făcute cu niște prețuri uriașe care au dus la cel mai ridicat preț pe kilometru pentru o autostradă din Europa și cred că din lume. Aici s-ar afla, se pare, unele răspunsuri vis-a-vis de ceea ce a fost un eșec major, nu doar pentru autostrada Transilvania, ci și pentru relațiile româno-americane", a mai spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel