Dan Nica: Demersurile PSD pentru protecţia sezonierilor dau rezultate

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a anunţat că social-democraţii români şi cei germani îşi concretizează colaborarea pentru protejarea lucrătorilor sezonieri prin iniţierea unei reforme a legislaţiei muncii din Germania.

"Expresie a parteneriatului nostru politic, colegii din SPD (Partidul Social Democrat din Germania) au demarat modificările legislative pentru garantarea drepturilor tuturor lucrătorilor străini de pe teritoriul german. Împreună, totodată, lansăm o iniţiativă de reformare a legislaţiilor naţionale în toate statele membre ale UE, pentru a preveni discriminări de felul celor la care sunt supuşi cetăţeni români angajaţi în ferme din Germania, dar şi în alte domenii caracterizate prin condiţii de muncă precare la nivel european, precum turismul", a subliniat Dan Nica.

Eurodeputatul român a precizat că grupul politic progresist - S&D - va acţiona în perioada imediat următoare pentru coordonarea eforturilor de asigurare a drepturilor lucrătorilor transfrontalieri în UE, printr-o iniţiativă comună cu parlamentele naţionale ale principalelor ţări de provenienţă şi de destinaţie a forţei de muncă.

"E nevoie de armonizarea prevederilor"



"E nevoie de armonizarea prevederilor menite să-i protejeze pe lucrătorii angajaţi dincolo de graniţele propriei ţări. Noi, ca partid politic, utilizăm acum toate pârghiile la care putem recurge, atât acasă, cât şi la Bruxelles pentru a ne apăra compatrioţii. Colaborarea cu partenerii din SPD, parte a coaliţiei de guvernare din Germania, ne încurajează în demersul de modificare a legislaţiei muncii şi drepturilor sociale la nivel naţional - sferă ce ţine de competenţa fiecărui stat membru", a punctat liderul europarlamentarilor PSD.

Dan Nica a atras atenţia că "revine Guvernului României obligaţia de a se implica în elaborarea unui cadru legislativ comun la nivel european pentru protejarea cetăţenilor români". Totodată, europarlamentarul social-democrat a evidenţiat că România trebuie să acţioneze la nivelul Consiliului, pentru a pune capăt blocajului din procesul de revizuire a Regulamentului privind coordonarea sistemelor de securitate socială în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel