Dan Cristian Popescu: Câinii vagabonzi, o problemă națională, nu doar a Bucureștiului

Deputatul PDL, Dan Cristian Popescu, salută decizia primarului Capitalei,  Sorin Oprescu, de a organiza un referendum local pe tema eutanasierii câinilor fără stăpân din București.

 Potrivit deputatului PDL,  "problema câinilor vagabonzi nu este doar o problemă locală, a Capitalei, ci a întregii Românii. Iar soluția nu este doar eutanasierea câinilor fără stăpân, ci și prevenirea reapariției acestui fenomen.

 De aceea cred că legislația noastră cu privire la animale trebuie completată în sensul în care toți proprietarii de câini, inclusiv câini de rasă, să fie obligați să își sterilizeze animalele. Scutiți de această responsabilitate să fie doar proprietarii de câini cu valoare chinologică, conformă cu standardele internaționale ale crescătorilor de câini. Proprietarii de câini vor fi mai atent supravegheați în acest sens de către administrațiile locale și de către Asociația Chinologică Română.

Voi propune modificarea legii în acest sens și voi iniția un dialog cu Asociația Chinologică Română (organ abilitat internațional) și proprietarii de câini de rasă", a declarat deputatul Dan Cristian Popescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel