Dan Barna:  După alegeri, PNL va trebui să meargă mai departe, iar coaliţia trebuie să rămână stabilă

Dan Barna
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna susține că el, liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Florin Cîţu sunt garanţi ai menţinerii coeziunii în coaliţia de guvernare.

"Şi eu sunt garantul menţinerii coeziunii în coaliţie, şi premierul e acest garant, şi Kelemen Hunor este un astfel de garant. Coaliţia aceasta funcţionează pe un acord de încredere că România nu are în această perioadă o alternativă decât această coaliţie şi fiecare dintre rotiţele acestui angrenaj are rolul său”, a precizat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.

"Indiferent cine va câştiga competiţia legitimă şi firească din PNL, acel partid va trebui să meargă mai departe şi această coaliţie trebuie să rămână stabilă”, a mai adăugat el. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, care candidează pentru un nou mandat în această funcție, a declarat, joi, că deși se îndreaptă spre senectute, are deschidere către tineri, chiar dacă unii dintre cei pe care i-a promovat au ajuns apoi să-l dezamăgească.

Vezi și: Barna recunoaște că Cioloș i-a propus să se retragă împreună: Nu rezonez, n-am înțeles argumentele

Întrebat dacă se consideră un politician învechit, dat fiind că premierul Florin Cîțu a spus că țintește aceeași funcție pentru că e nevoie de un suflu nou în partid, Ludovic Orban a răspuns: „Nu este importantă vârsta președintelui PNL, ci ce face și ce concepții are. Eu pe mine nu pot să mă întineresc, pentru că asta e natura. Ceasul ticăie și merg spre senectute, nu pot să merg înapoi, dar deschiderea e pentru tineri, chiar dacă pe unii dintre ei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”.

„PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu elemente de noutate, dar să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare”, a declarat  premierul Florin Cîțula  anunțul că va candida și el la șefia PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel