Curtea Supremă din Hong Kong a decis să extindă drepturile partenerilor de acelaşi sex

Curtea Supremă din Hong Kong a decis joi să acorde drepturi de care se bucură cuplurile căsătorite partenerului de acelaşi sex al unui funcţionar public, într-o victorie majoră pentru drepturile persoanelor LGBT în teritoriul autonom chinez, relatează DPA. 

Curtea Finală de Apel a constatat că guvernul din Hong Kong trebuie să extindă drepturile către soţul ofiţerului de imigrări Angus Leung şi să permită de asemenea cuplului să depună o declaraţie fiscală comună. Deşi căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este legală în Hong Kong, cuplul s-a căsătorit în Noua Zeelandă în 2014. O instanţă inferioară din Hong Kong a decis anterior că extinderea drepturilor pentru soţul lui Leung ar submina instituţia căsătoriei.

'Cum se poate spune că a-i permite dlui Adams să beneficieze de servicii medicale şi stomatologice ar slăbi instituţia căsătoriei în Hong Kong?', a scris judecătorul principal Ma în hotărârea sa. 'Nu se poate argumenta în mod logic ca orice persoană să fie încurajată să intre într-o căsătorie între sexe opuse în Hong Kong deoarece unui soţ de acelaşi sex i se refuză aceste drepturi (...)', a adăugat el.

Deşi Hong Kong-ul este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din Asia, teritoriul menţine o atitudine conservatoare faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex. Opiniile în Hong Kong despre căsătorie sunt de multe ori în contrast cu cele din Taiwan, care a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex la sfârşitul lunii mai, o premieră pentru Asia. Anul trecut, Curtea Finală de Apel a decis că departamentul imigrării trebuie să extindă vizele acordate soţilor cuplurilor străine de acelaşi sex legal căsătorite în altă parte, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel