Curiosul caz al DIPLOMEI lui Erdogan: Situație halucinantă

Recep Tayyip Erdoğan a absolvit o facultate inexistentă, potrivit propriei biografii. Facultatea pe care a terminat-o președintele turc s-a înființat cu un an mai târziu față de anul în care Erdogan scrie că a absolvit-o. În plin scandal, arhiva facultății s-a închis într-un moment convenabil pentru Erdogan. 

Erdoğan a absolvit Facultatea Economică și de Știinte Administrative a Universității Marmara în 1981. Potrivit BBC, facultatea a fost înființată un an mai târziu, în 1982, potrivit BBC

Potrivit Constituției Turciei, președintele țării trebuie să fie absolvent al unei instituții de învățământ superior. În Turcia a fost chiar și o acțiune de amploare pe rețelele sociale cu hashtagul #YaDiplomaYaIstifa ceea ce însemna diploma sau demisia.

Primele acuzații cu privire la diploma de facultate a președintelui Erdogan au fost lansate înainte de alegerile prezidențiale din 2014. După ce parlamentarii au lansat informațiile, arhiva Universității Marmara a fost închisă, devenind inaccesibilă publicului. Ulterior, a fost redeschisă, neexistând vreo dovadă că președintele turc a terminat facultatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel