Cupa României finală, Astra - Viitorul, se joacă sâmbătă, 25 mai

Finala Cupei României din ediția 2018/2019 se va disputa sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, între Astra Giurgiu și FC Viitorul. Partida dintre cele două va avea loc pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.

Giurgiuvenii sosesc la Ploiești, un loc cu care sunt obișnuiți, până nu de mult jucând meciurile de pe teren propriu aici, după mai multe probleme financiare din cadrul clubului. Totuși, antrenorul Costel Enache a dorit să eviteze acest subiect, iar patronul Ioan Niculae a dat asigurări că acest aspect va fi remediat și va acorde prime de 10.000 de euro/jucător în cazul unui triumf.

"Urmează o ultimă luptă, cea decisivă. Suntem pregătiți să luptăm pentru trofeu. Suntem motivați și conștienți că avem o șansă de a salva acest sezon. Câștigarea Cupei României este cel mai important obiectiv al nostru", a declarat Costel Enache, la conferința de presă premergătoare jocului.

De partea cealaltă, Viitorul și-a asigurat deja prezența în cupele europene, terminând pe locul 3 în Liga I Betano, însă un trofeu ar însemna foarte mult pentru Gheorghe Hagi și elevii săi, unii dintre ei având șansa să facă parte în campionate importante din sezonul viitor.

"Suntem pregătiți de meci, sper să ne întoarcem la Constanța cu trofeul. Ar fi un an extraordinar pentru noi. Am muncit mult să avem șansa de a câștiga acest trofeu. Suntem într-o formă foarte bună și sper ca acest lucru să se vadă și mâine", a spus și Gheorghe Hagi.

Colțescu, schimbat cu Petrescu


Arbitrii finalei vor fi Radu Petrescu – Mircea Orbuleţ (ambii Bucureşti) şi Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Pentru Petrescu este prima finală de cupă din carieră, devenind al 50-lea arbitru care conduce un asemenea ultim act.

Totuși, centralul jocului de la Ploiești ar fi trebuit să fie Sebastian Colțescu. Delegarea acestuia i-a nemulțumit foarte mult pe cei de la Astra Giurgiu, care îl consideră pe Colțescu drept un apropiat al celor de la U Craiova. În cazul unui triumf al celor de la FC Viitorul, locul 4, ocupat de olteni, va duce în Europa League. Pe pagina oficială a clubului din Giurgiu a fost publicat un comunicat în care oficialii Astrei notează că nu li se pare corectă delegarea lui Sebastian Colţescu la meciul care ar putea să o trimită pe gruparea pregătită de Costel Enache în cupele europene, în cazul în care ar câştiga trofeul.

Meci special pentru Ianis


Finala Cupei României devine un meci special pentru căpitanul echipei din Ovidiu, decarul Ianis Hagi. Fiul lui Gheorghe Hagi a declarat într-o conferinţă de presă că arena care va găzdui înfruntarea KO are o simbolistică aparte pentru el. După experienţa nefericită de la Fiorentina, grupare care l-a transferat dar nu i-a dat şanse să joace la prima echipă, Ianis Hagi a fost răscumpărat de Viitorul, iar componentul naţionalei de tineret şi-a relansat cariera sub bagheta tatălui său.

„Am avut un sezon foarte bun, ne-am îndeplinit obiectivul din campionat, calificarea în cupele europene. În acest sezon ne-am dorit mult să câştigăm Cupa şi ne aflăm în faţa meciului decisv. Suntem pregătiţi fizic, mental şi tactic. Am amintiri plăcute pe acest stadion, de la calificarea la Campionatul European de tineret, aici am marcat primul gol de la revenirea din Italia, sper să îmi poarte noroc şi sâmbătă", a declarat Ianis Hagi.

Viitorul, superioară giurgiuvenilor în acest sezon


Astra şi Viitorul s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. Bilanţul este favorabil constănţenilor, care s-au impus de trei ori, în două rânduri la o diferenţă de tre goluri. Denis Alibec a marcat de 3 ori împotriva Viitorului în acest sezon, iar Eric de două ori în faţa Astrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel