Cupa Africii pe Naţiuni 2019. Modificare după retragerea Camerunului

Fotbal
Fotbal

Egiptul şi-a oficializat joi seara candidatura pentru găzduirea Cupei Africii pe Naţiuni 2019, după ce Camerunului i s-a retras dreptul de organizare la 30 noiembrie, iar Marocul a renunţat la intenţie miercuri. 

Federaţia egipteană de fotbal şi-a înaintat oficial candidatura pentru găzduirea CAN 2019, eveniment care va avea loc în iunie şi care ar fi trebuit să se desfăşoare în Camerun, însă această ţară nu a încheiat pregătirile, se arată într-un comunicat al Federaţiei egiptene. Egiptul a găzduit până acum de patru ori Cupa Africii pe Naţiuni, ultima oară în anul 2006. 

După anunţul de retragere a dreptului organizării CAN 2019 de către Camerun, făcut pe 30 noiembrie de Confederaţia africană de fotbal, din cauza întârzierilor în lucrările la infrastructuri şi o situaţie fragilă din punct de vedere al securităţii, Egiptul a acordat prioritate Marocului, considerat favorit la găzduirea competiţiei. Însă miercuri seara, ministrul marocan al Tineretului şi Sportului, Rachid Talbi El Alami, a declarat pentru AFP că "Marocul nu are intenţia să-şi prezinte candidatura pentru găzduirea Cupei Africii pe Naţiuni 2019 şi nu o va face". 

Ţara gazdă a CAN 2019, competiţie prevăzută în perioada 15 iunie - 15 iulie, va fi cunoscută pe 9 ianuarie. Preşedintele Confederaţiei africane de fotbal, Ahmad Ahmad, a indicat luni că, după încheierea apelului de candidaturi, pe 14 decembrie, "totul se va finaliza pe 25 decembrie", când va fi stabilită o "listă scurtă" a candidatelor la organizarea competiţiei. El a evocat '"două sau trei scrisori de intenţie", una dintre ele venită din partea Africii de Sud, singura ţară africană care a găzduit o Cupă Mondială de fotbal (în 2010). 

Vezi şi: Oraș din România, situație bizară. A "leșinat" bradul de Crăciun: Este strigător la cer!

Cristina Neagu, accidentare. Cătălina Ponor, mesaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel