Cum trăiește cel mai sărac președinte din lume

În general, ne-am închipui că președintele oricărei țări are un standard de viață ridicat. Excepție face „cel mai sărac președinte din lume”. El locuiește la o fermă sărăcăcioasă și donează cea mai mare parte din salariu. Dovadă stă chiar reședința lui- rufele sunt agățate în afara casei, iar în jurul  fântânii sunt buruieni. Așa trăiește seful statului Uruguay, Jose Mujica, în vârstă de 77 de ani. 

Potrivit Unimedia, citata de AM Press, singurul lucru care poate sugera că acolo locuiește o persoană importantă este că locuinţa este păzită de doi ofiţeri de poliţie. Mai are o pază de nădejde- Manuela, o cățea cu trei picioare.

A scos la vânzare reședința dintr-o stațiune balneară pentru că era "inutilă"

Mujica a renunțat la casa de lux pe care statul uruguayan.  A ales, în schimb, ferma soției sale din afara Capitalei, Montevideo, unde ajunge pe un drum de țară. În plus, Mujica a scos la vânzare reşedinţa prezidenţială dintr-o staţiune balneară, pe motiv că proprietatea era „inutilă“. Președintele uruguayan și soția sa prelucrează singuri pământul și cresc flori. „Așa am trăit cea mai mare parte din viața mea. Pot să trăiesc foarte bine cu ceea ce am”, spune Mujica.

Delclarația de avere: o "Broscuță", ferma soției și tractoarele de la fermă

Potrivit declarației sale de avere, președintele uruguayan deținea la intrarea în mandat un automobil Volkswagen Beetle („Broscuța”) din 1987, cu o valoare de 1800 de dolari. În 2012, el și-a adăugat în declarație și jumătate din activele soției sale – ferma și tractoarele de lângă Montevideo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel