Cum să cobori din mașină în caz de accident. Ce nu știai

FOTO: ISU Brașov
FOTO: ISU Brașov

Nimeni nu-şi doreşte să fie implicat într-un accident, însă, chiar şi aşa trebuie să ştim cum să procedăm într-o astfel de situaţie. 

Ce trebuie să facem în caz de accident

Ca întotdeauna, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi păstrezi calmul.

Următorul pas este de a desface centura de siguranță. Dacă mașina este cu susul în jos, este important să punem un braț pe acoperiș înainte de a deschide centura, pentru a nu cădea cu capul în jos atunci când rămânem fără sprijin.

Odată ce avem libertatea de mișcare, trebuie să verificăm dacă putem deschide ușile. În cazul în care sunt blocate, încercați să ieșiți printr-o fereastră sau luneta din spate. Nu încercați să spargeți geamul parbrizului, deoarece este confecţionat din sticlă laminată și, chiar dacă reușiți să o fracturați, cristalele vor rămâne fixate de un strat de polivinil pe care nu îl veți putea sparge.

Protejaţi-vă mâinile, braţele şi faţa

Trebuie să vă protejați mâinile, brațele și fața și să loviți luneta din spate sau geamurile, deoarece chiar dacă acestea sunt realizate din sticlă temperată (care este mai rezistentă) le vom putea sparge.

Dacă starea ta și gravitatea accidentului o permit, lucrul ideal ar fi ca să pui vesta reflectorizantă pentru a ieși din mașină și, odată afară, să o semnalizezi cu triunghiurile. 

Nu uitați că modul corect de a acționa, indiferent dacă asistați la un accident sau dacă sunteți implicat în el, este să urmați comportamentul PAS: Protejați, avertizați și ajutați, informează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel