Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit. Ce alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Vinul, fie el roșu, alb sau rose, este un element important al fiecărei mese, mai ales dacă vorbim de sărbători. Dar cum asociem mâncarea cu vinul potrivit? Iată ce ar trebui, potrivit specialiștilor, să alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert.

Pentru o experiență completă, fie că mănânci acasă sau la restaurant, preparatul culinar pregătit ar trebui savurat cu un anumit tip de vin, spun specialiștii în gastronomie. De altfel, probabil știi deja că este recomandat câte un pahar de vin, seara, la cină, pentru persoanele care nu au probleme de sănătate și nu au "interzis", din diverse motive, să consume alcool. Aveți grijă să consumați această băutură alcoolică în cantități moderate. 

Vinul roșu se asociază perfect cu carnea roșie, de porc, vită sau vânat. Cel roșu sec este potrivit îndeosebi când este asociat cu preparatele culinare picante și carnea roșie. 

Vinul alb este ales de specialiștii în domeniu pentru preparatele din pește și pui. Cel alb sec, de asemenea, are o savoare aparte când este consumat lângă preparatele din pește sau pui. 

Pentru desert, potrivite sunt vinul alb și vinul roșu dulce pentru că nu alterează gustul. Vinurile spumante, precum șampania, au un gust slab de dulceață motiv pentru care, consumate cu alimente sărate, sunt revigorante, scrie shtiu.ro.

De ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit de un pahar de apă

Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat la interviurile Spectacola și DC News, de ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit, la masa de sărbători, de un pahar de apă.

„Știm că la masa de Crăciun este de nelipsit un pahar de vin sau poate chiar două. Ca sfat, fiecare pahar de vin ar trebui să fie însoțit de un pahar de apă”, a spus consultantul nutriționist.

Potrivit celor spuse de Elena Pogurschi, un pahar de apă ne hidratează, dar ne și suprimă pofta de mâncare. Astfel, nu ajungem să mâncăm în exces din preparatele pregătite: „Apa nu doar că ne hidratează, dar ne și suprimă pofta aceasta de mâncare pe care o avem când vedem bunătățile.”

De ce să nu mai combini vin cu apă minerală pentru spriț

Acest obicei este foarte des întâlnit în rândul românilor, fiind la mare căutare la o petrecere sau ieșire în oraș. Însă combinarea vinului cu apă minerală este total greșită. 

„Este greșit să bem șpriț. Dacă vrei să bei un cocktail revigorant, bazat pe vin cu apă minerală nu e neapărat cel mai greșit lucru. Îl bei înainte de masă, din când în când. Dar n-o face că regulă și nu-l bea doar în varianta asta. Dacă bei un vin, lasă-i aromele, nu-l dilua. Punându-i apă minerală, nu-i vei îmbunătăți gustul, dimpotrivă”, este de părere somelierul Marius Danciu.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui combinat vinul cu apă minerală este dioxidul de carbon, care deshidratează.

„E foarte important –acesta este al doilea motiv pentru care nu e bine să bem șpriț: dioxidul de carbon din apă deshidratează. A două zi vei suferi de mahmureală. Este dovedit științific”, mai spune el. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel