Cum a murit Stela Furcovici, eroina din Ecaterina Teodoroiu

Informația recentă, potrivit căreia o tânără a sfârșit tragic, după ce i s-a încurcat părul în volan, mi-a readus aminte de două cazuri asemănătoare, în urma cărora Stela Furcovici, actrița din Ecaterina Teodoroiu și balerina Isadora Duncan, soţia poetului rus Serghei Esenin, au avut aproape același destin.

Actriţa Stela Furcovici a rămas în amintirea noastră ca Ecaterina Teodoroiu și avea toate şansele să ajungă un nume în cinematografie. Regizorul Dinu Cocea a distribuit-o în trei dintre filmele sale de referinţă, "Ecaterina Teodoroiu", "Iancu Jianul Haiducul" şi "Iancu Jianul Zapciul".

La 30 noiembrie 2000, cu aproape o lună înainte să împli­nească 47 de ani, Stela Furcovici a fost implicată într-un accident de circulaţie pe una din străzile din Turda. A încercat să traverseze neregulamentar, se pare că eşarfa de la gâtul ei a fost prinsă de oglinda retrovizoare a unui autoturism, iar ea a fost trîntită la pămînt.

Citește și: O blondă a murit fiindcă i s-a încurcat părul în volan

Impactul a fost dur, actrița suferind o fractură cra­niană şi, în drum spre spital, a murit în ambulanţă.

Din pricina unei eşarfe de la gât a murit, în 1927, la Nisa, şi marea balerină americană de origine irlandeză Isadora Duncan, soţia poetului rus Serghei Esenin. Balerina conducea o maşină decapotabilă, din aceea la care roţile aveau spiţe. Flu­turînd în curentul de aer, şalul lung s-a prins de spiţele roţii şi a su­grumat-o, omorând-o la volan pe balerină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel