Cuba a legalizat importul de routere şi reţelele Wi-Fi private

[] []

29 mai 2019 / 20:34
Salveaza PDF Comentarii

Ministerul cubanez al Comunicaţiilor a anunţat miercuri un set de măsuri care permit înfiinţarea de reţele Wi-Fi private pentru transferul de date şi importul de echipamente precum routere şi servere, informează AP. 

Măsurile anunţate miercuri oferă un statut legal miilor de cubanezi care şi-au pus la punct reţele digitale private cu echipamente care au fost introduse ilegal în ţară. În plus, măsurile vor permite firmelor private să ofere internet clienţilor, ceea ce ar putea duce la apariţia de internet cafe-uri în Cuba. Graţie acestor măsuri, care vor intra în vigoare în data de 29 iulie, cubanezii vor putea să acceseze Internetul de pe propriile lor echipamente.

Însă această legalizare nu slăbeşte controlul statului asupra Internetului. Monopolul de telecomunicaţii din Cuba, Etecsa, va rămâne singurul furnizor de Internet din insulă. Guvernul de la Havana susţine că operatorii de reţele private de Wi-Fi nu li se va permite să perceapă bani pentru că vor oferi accesul altor persoane la reţelele lor, dar deocamdată nu este clar cum anume va fi pusă în practică această interdicţie. În prezent reţelele private de Wi-Fi din Cuba sunt în mare parte tolerate chiar dacă sunt supuse unor razii şi confiscări ocazionale.

Acum toate aceste reţele vor deveni legale iar cubanezii vor putea să aducă din străinătate antene şi routere. Chiar dacă proprietarii de echipamente vor putea să ofere şi altor persoane acces la semnalul Wi-Fi, propriul lor acces la Internet va necesita în continuare acces via o cartelă guvernamentală răzuibilă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29