CTP explică tăcerea lui Băsescu după numirea lui Ponta

Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, la România Tv, că lipsa unei declarații din partea lui Traian Băsescu, după numirea lui Victor Ponta în funcția de premier e una firească în contextul ultimelor declarații făcute în săptămânile de campanie. Editorialistul a vorbit și despre situația UDMR-ului, arătând că, la fel ca fostul PCR, maghiarii nu plătesc la alegeri pentru "trădări" și "corupție" și  sunt mereu la guvernare.

Jurnalistul consideră că președintele României nu a ieșit public după numirea lui Victor Ponta, preferând alternativa comunicatului de presă din partea Administrației Prezidențiale, pentru că a evitat "să înghită porcul", expresie folosită chiar de el, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Nu s-a încălcat nicio regulă prin faptul că Traian Băsescu nu a apărut să anunţe el însuşi desemnarea lui Victor Ponta. Nu scrie nicăieri că ar fi trebuit să apară. Dacă ar fi ieşit, ar fi trebuit să înghită porcul, în public, înainte de Crăciun, iar aşa ceva nu-i convine. Tot ce a realizat domnul preşedinte ca prestaţie, în ultima perioadă, legat de ceea ce s-a întâmplat astăzi, e legat de natura sa actoricească.

De-acum înainte, putem cu toţii să luăm în considerare ce spune domnul preşedinte, ca pe un rol sau altul pe care actorul amator Traian Băsescu îl interpretează. Realitatea zilei de astăzi nu are nicio legătură cu toate vibraţiile aerului pe care le-a produs domnul Băsescu în ultima lună. Trebuie să interpretăm tot ce spune domnul preşedinte în registrul unei comedii: 'O scrisoare pierdută', Moliere, Goldoni...", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Potrivit lui, decizia luată de Traian Băsescu astăzi "nu este rezultatul raționalității domniei-sale. A făcut-o numai atunci când a ajuns cu spatele la zid și pentru că este silit".

UDMR = Partidul Comunist Român

Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă între maghiarii conduși de Kelemen Hunor și fostul Partid Comunist Român, spunând că, asemenea PCR-ului, UDMR nu plătește pentu hoțiile pe care le-a practicat. "Dacă face lucru acesta, USL-ul comite o greşeală cu consecinţe foarte mari. În primul rând că UDMR este un partid comunistoid, pentru că la fel ca Partidul Comunist Român, de mai bine de 20 de ani, UDMR nu plăteşte pentru greşelile, trădările, corupţia, hoţiile pe care le practică, le-a practicat, aidoma celorlalte partide din România.

Numai că, la fel ca PCR-ul, UDMR nu plăteşte în alegeri pentru asta şi e mereu la guvernare. Şi tot ca PCR-ul, din această cauză nu îşi schimbă garnitura de conducere. Aceeaşi camarilă organizată în jurul lui Marko Bela stă şi va sta în continuare în fruntea Uniunii Maghiarilor, în condiţiile în care ei sunt privilegiaţi prin acest complex al majorităţii faţă de minoritate, pe care îl întreţine domnul Ponta în clipa de faţă, prin declaraţia pe care a făcut-o: 'Să ne asigurăm că suntem bine priviţi ca tratament al minorităţilor, la Bruxelles'. Cât o să mai facem lucrul acesta?

Cât o să mai trăim cu spaima să nu se spună că îi asuprim pe unguri? Acest mod politic de a gândi trebuie să înceteze, după mai bine de 20 de ani în care minorităţile au fost tratate într-un mod exemplar, în România," spune editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel