CTP: Este în interesul României ca Băsescu să meargă la Bruxelles

19
19

Cristian Tudor Popescu a declarat joi la Rtv că rezultatul principal al întâlnirii dintre Victor Ponta și Traian Băsescu nu este de a stabili cine merge la Consiliul European, ci mandatul cu care merge Băsescu la Bruxelles, anume folosirea dreptului de veto, dacă liderii europeni vor sprijini planul de austeritate a lui Herman van Rumpuy.

"Mi se pare în interesul României să meargă Traian Băsescu acolo pentru a susţine un mandat special, unic în istoria relaţiilor României cu Uniunea Europeană. Dacă Victor Ponta vorbeşte de veto contra planului lui van Rompuy, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. E vorba de alte măsuri de austeritate, iar poziţia României este că nu rezistă la alte măsuri de austeritate," declară jurnalistul.

El remarcă cum Traian Băsescu are ocazia de a se opune unui plan suținut de liderii europeni care i-au oferit nu doar o dată sprijinul: Jose Manuel Barroso, Angela Merkel, Herman van Rumpuy. Însă, dacă Traian Băsescu nu va lua atitudine și va accepta planul de austeritate, i-ar afecta serios imaginea în țară.

Jurnalistul opinează că rezultatul întâlnirii Ponta-Băsescu este singurul viabil. "Să fi început din nou un război pe tema asta? Nici nu e de conceput. Nu aţi avea un sentiment al grotescului, al ridicolului maxim? Nu există posibilitatea legală de contestare a dreptului lui Traian Băsescu de a merge acolo," spune Cristian Tudor Popescu.

Invitația pe care șeful statului i-ar fi trimis-o premierul de merge împreună la Consiliul European, are la bază, potrivit editorialistului, un demers politic, pentru a "fisura" USL. "Asta este deja politică, face parte din manevrele politice ale lui Traian Băsescu care încearcă să fisureze USL. El doreşte să stabileasacă o relaţie cu Victor Ponta, lăsându-l în offside pe Crin Antonescu," evaluează Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel