CTP: Băsescu, gest de batjocură. Nu are onoare

CTP
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a calificat atitudinea lui Traian Băsescu în scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu drept o "batjocură" la adresa acestei țări.

"Să apară rânjind, ca de obicei, foarte satisfăcut şi să ne spună, domnule, eu n-am nicio treabă cu faptul că s-a întâmplat în mandatul meu, că a fost posibil să înflorească aceast caz nefericit", a spus Cristian Tudor Popescu, luni, la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu crede că nu există pârghii care să-l determine pe Băsescu să-și dea demisia.

"Nu există, formal, niciun motiv pentru demisia lui Traian Băsescu. O demisie de onoare implică onoare, pe care Traian Băsescu nu o are", crede jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a declarat că așteaptă o poziție SRI cu privire la acest caz, după ce Traian Băsescu a declarat că nu a fost informat de serviciile secrete.

"E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor acestei ţări. Cine trebuia să se ocupe de relaţia dintre un frate de preşedinte şi un clan criminal? În ce stat din lume nu e o situaţie de siguranţa naţională? Aştept din partea SRI-ului o poziţie în legătură cu această situaţie", a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, arestarea fratelui președintelui nu este o dovadă suficient de puternică că Justiția este liberă.

"Justiţia este în bună măsură independentă în clipa de faţă. Nu este sub controlul lui Traian Băsescu sau al altcuiva. Dar, acest caz, să nu uităm cum a ajuns în media. Scandalul nu a ajuns în atenţia presei în urma unei operaţiuni a poliţiei şi procuraturii, cu ofiţeri sub acoperire. Acest scandal a ajuns în presă datorită faptului că domnul Mircea Băsescu nu a căzut la pace cu ţiganii lui Berce. Nemulţumiţi că au fost ţepuiţi, au venit cu aceste înregistrări la parchet. Evident că nu se mai putea face abstracţie de aceste înregistrări în momentul în care au fost depuse. Dar nu a fost o acţiune firească, de aşteptare din partea Justiţiei, a organelor de anchetă şi investigaţie care să fi sesizat această relaţie de maximă gravitate care afectează siguranţa naţională şi imaginea României în lume", a afirmat editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel