CSM: Eugenia Carmen Marinescu, arestată preventiv de DNA, suspendată din funcția de președinte al Tribunalului Olt

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, suspendarea Eugeniei Carmen Marinescu atât din funcția de judecător, cât și din cea de președinte al Tribunalului Olt, întrucât magistratul a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție. 

"În şedinţa din data de 25 martie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător şi de preşedinte al Tribunalului Olt a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, ca urmare a luării faţă de aceasta a măsurii arestării preventive. Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a¹) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare", precizează CSM în cadrul unui comunicat de presă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 martie 2015, ora 17.00, a inculpatei MARINESCU EUGENIA-CARMEN, magistrat judecător, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și fals în declarații în formă continuată (două acte materiale).

Ulterior, magistrații au decis arestarea preventivă a magistratului. 

Potrivit procurorilor DNA, judecătoarea Carmen Marinescu ar fi primit suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă în judecata acestuia pe fond.

Marinescu Eugenia Carmen, președinta Tribunalului Olt, reținută de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel