Cseke Attila: Nu se mai internează nimeni în spitalele care vor deveni cămine de bătrâni

cseke-attila
cseke-attila

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a transmis, joi, în videoconferinţa cu autorităţile locale sanitare şi de urgenţă din teritoriu, un mesaj adresat autorităţilor de a stopa internările în unităţile propuse pentru reprofilare în centre de permanenţă sau cabinete medicale de specialitate sau în unităţile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice.

Conform OG nr.124/1998, aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate de la 1 aprilie 2011, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, potrivit Agerpres. În prezent, toţi pacienţii din 35 unităţi sanitare au fost externaţi sau transferaţi în alte unităţi din judeţ, în funcţie de necesitate. Doar în 11 judeţe există unele dificultăţi în transferul pacienţilor sau redistribuirea personalului.

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publice sunt pregătite cu mijloace de transport medicalizate pentru a asigura, în continuare, transferul pacienţilor în siguranţă. În acest sens, au fost identificate locuri vacante în alte unităţi sanitare pentru toţi pacienţii care ar necesita în continuare servicii medicale spitaliceşti.

Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal. Am discutat deja cu preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate în acest sens, a spus ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel