Cruzime fără limite. 20 de câini, otrăviți pe străzile unei comune din Suceava

Cruzime fără limite. 20 de câini, otrăviți pe străzile unei comune din Suceava / Foto: Pixabay
Cruzime fără limite. 20 de câini, otrăviți pe străzile unei comune din Suceava / Foto: Pixabay

20 de câini au fost găsiți otrăviți într-o comună din Suceava.

Scene șocante pe străzile comunei sucevene Dornești. Aproximativ 20 de câini au fost găsiți morți. Animalele ar fi fost otrăvite cu o substanță încă necunoscută.

Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a stabili dacă e vorba de otravă și dacă a fost un gest deliberat, scrie Monitorul de Suceava. Deocamdată se știe că otrava ar fi fost plasată în câteva zone cheie din centrul comunei. Unii dintre câinii care au murit au fost strânși peste noapte, dar câteva animale au rămas pe stradă. Au fost adunate de mai mulți localnici din Dornești, care au sesizat atât Poliția, cât și Direcția Sanitar Veterinară.

Cadavrele a 3 patrupezi otrăviți au fost luate pentru autopsie. Autoritățile vor să afle astfel ce substanță le-a cauzat moartea. O ipoteză lansată de localnici  este că incidentul are legătură cu decizia consiliului local Dornești de a respinge propunerea primarului de a se aloca circa 20.000 de euro pentru înființarea unui adăpost pentru animale. 

Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Mare atenție la această rasă

Un copil de trei ani din Mangalia a fost ucis de câinele familiei, din rasa “Presa Canario”, transmite Realitatea Plus. Copilul se afla în grija bunicii, în timp ce părinții se aflau la serviciu.

Femeia s-ar fi apropiat de țarcul unde era ținut câinele pentru a-i da de mâncare și fără să-și dea seama, băiețelul a intrat după ea. În doar câteva secunde, animalul s-a năpustit asupra micuțului și l-a pus la pământ. Animalul l-ar fi mușcat inclusiv de cap. Bunica a sunat imediat la 112. Plin de sânge, bietul copil a fost dus la spitalul din Mangalia însă, nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor groaznice.

Din informațiile anchetatorilor, câinele era înregistrat. După acest tragic incident a fost deschis un dosar penal, iar polițiștii și procurorii vor lua măsurile ce se impun în acest caz. 

Veterinarii, crescătorii și dresorii de câini avertizează că animalele din această rasă - Presa Canario, masive, o rasă masivă, cu musculatură proeminentă folosită în special pentru pază, sunt cunoscute pentru caracterul puternic și extrem de agresiv. Ei au atras atenția că această rasă de câini au nevoie de stăpâni care să știe să-i domine, pentru că devin periculoși în cazul unor persoane nepotrivite, care nu-i pot controla. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel