Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Mare atenție la această rasă

Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Mare atenție la această rasă / Foto: Pixabay
Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Mare atenție la această rasă / Foto: Pixabay

Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei.

Un copil de trei ani din Mangalia a fost ucis de câinele familiei, din rasa “Presa Canario”, transmite Realitatea Plus. Copilul se afla în grija bunicii, în timp ce părinții se aflau la serviciu.

Femeia s-ar fi apropiat de țarcul unde era ținut câinele pentru a-i da de mâncare și fără să-și dea seama, băiețelul a intrat după ea. În doar câteva secunde, animalul s-a năpustit asupra micuțului și l-a pus la pământ. Animalul l-ar fi mușcat inclusiv de cap. Bunica a sunat imediat la 112. Plin de sânge, bietul copil a fost dus la spitalul din Mangalia însă, nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor groaznice.

Câinii din această rasă, considerați foarte periculoși

Din informațiile anchetatorilor, câinele era înregistrat. După acest tragic incident a fost deschis un dosar penal, iar polițiștii și procurorii vor lua măsurile ce se impun în acest caz.

Veterinarii, crescătorii și dresorii de câini avertizează că animalele din această rasă - Presa Canario, masive, o rasă masivă, cu musculatură proeminentă folosită în special pentru pază, sunt cunoscute pentru caracterul puternic și extrem de agresiv. Ei au atras atenția că această rasă de câini au nevoie de stăpâni care să știe să-i domine, pentru că devin periculoși în cazul unor persoane nepotrivite, care nu-i pot controla. 

Stăpânul său trebuie să aibă grijă să îl învețe pe câine de mic să asculte de oameni și nu invers. Contactul timpuriu cu alți oameni și animale îl ajută să îi țină sub control caracterul ce poate deveni dificil. Acest câine nu se va opri din a lătra străinii până ce nu va veni stăpânul său și animalul poate fi sigur că nu există vreun pericol. Mai mult, este foarte greu până la imposibil să intimidezi acest câine. Nu se recomandă a fi lăsat singur în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce ușor la răniri nedorite, scrie ro.working-dog.com. Copiii trebuie învățați să nu-l necăjească sau să-l agreseze. Câinele din Mangalia avea aproximativ 70 de kilograme. Masculii din această rasă ajung până la 60 centimetri, iar femele ajung la 53 centimetri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel