”Crizatori” și mutările PNL și UDMR pentru NOUL GUVERN. Chirieac, întrebarea momentului

Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu
Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu

Klaus Iohannis a lansat, vineri, un nou atac la adresa membrilor USR, numiți de președinte „crizatori”. Bogdan Chirieac a comentat subiectul, lansând ulterior o întrebare, în contextul în care PNL și UDMR discută, în aceste zile, despre programul de guvernare, structura Guvernului și împărțirea portofoliilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa USR, vineri, de la Bruxelles. Acesta a vorbit de „crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme” şi „au făcut crize”, referindu-se la USR.

„Eu cred că este o contribuție a domnului președinte Iohannis, în cele două mandate ne-am îmbogățit cu acest termen. Mulțumim frumos!”, a spus Bogdan Chirieac, vineri după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Deocamdată, sunt stupefiat! Domnii de la PNL și UDMR fac Guvern, împart ministere, fac program de guvernare. Care este majoritatea parlamentară? PSD va vota așa ceva fără să nu aibă vreo garanție că, în șase luni, țara va fi scoasă din criză?!”, a subliniat analistul politic.

„S-a plâns președintele PSD că domnul Ciucă nu a dat telefon ca să încerce să obțină o majoritate. Pe câți ani fac un program de guvernare? Pe trei ani, nu? Păi, PSD rămâne în opoziție, susținând acest Guvern, fără să aibă nicio participare la actul de guvernare? Întreb. Pe ce majoritate guvernează? Pe 30 la sută? Aceasta este o mare întrebare”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Kelemen Hunor: Am discutat dacă putem continua împreună guvernarea

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, după o întâlnire cu conducerea PNL, că s-a discutat dacă „putem continua împreună guvernarea”. „Am discutat dacă putem continua împreună guvernarea și răspunsul a fost da. Am discutat de programul de guvernare. Atât noi, cât și colegii de la PNL am dat în lucru colegilor noștri să lucreze pe programul actual de guvernare și să completeze acolo unde este de completat. Mâine (n.r. sâmbătă, 23 octombrie), echipele se vor întâlni și vom finaliza programul de guvernare în weekend”, a declarat Kelemen Hunor, vineri după-amiază, la finalul întâlnirii cu liderii PNL.

Acesta a dat asigurări că, după finalizarea programului de guvernare, UDMR și PNL se vor înțelege și asupra structurii Guvernului.

Cîțu: Miercuri, Comisiile, joi, votul

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, tot vineri, după întâlnirea cu liderul UDMR că au început discuţiile pe programul de guvernare, luni urmând să fie finalizată şi lista Guvernului, iar votul în Parlament ar putea fi joi.

„Cred că calendarul este aşa: mâine programul de guvernare, după aceea discutăm despre portofolii şi o să fie simplu, că avem șase portofolii care sunt acolo, toate importante, după aceea luni seară, marţi, venim în Parlament, să fim realişti, cred că miercuri vor fi Comisiile, şi votul pe joi. Să fie toată lumea realistă şi să înţelegem”, a spus Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel