Criză politică. Cătălin Ivan, despre alegerile anticipate

Preşedintele Alternativei pentru Demnitate Naţională (ADN), Cătălin Ivan, consideră că nu este oportun din niciun punct de vedere să se organizeze alegeri anticipate, deoarece este un nonsens ca acestea să aibă loc cu doar câteva luni înainte de alegerile la termen şi acest lucru nu face decât să adâncească şi mai mult criza politică.

'Nu este oportun din niciun punct de vedere să avem alegeri anticipate! Lăsând la o parte calculele politice pe care şi le fac toate partidele politice, considerăm - şi nu considerăm noi, ci ascultăm ce spun specialiştii în siguranţă naţională, dezvoltare durabilă a ţării - criza politică permanentă este principala ameninţare la adresa siguranţei naţionale şi la dezvoltarea acestui popor, faptul că în doar 5 ani am schimbat şase (acum al şaptelea) guvern, faptul că această ţară nu este guvernată, faptul că nu avem niciodată buget la timp, nu avem un plan multianual, nu avem o viziune, nu avem investiţii, nu avem o relaţie predictibilă cu Uniunea Europeană (...)

Criza permanentă politică nu mai lasă loc de dezbateri, avem doar înjurături, doar discursuri de cea mai joasă calitate posibilă, doar discursuri cum nu o să întâlnească nici în cea mai joasă mahala. Alegeri anticipate în condiţiile în care doar peste câteva luni avem alegeri la termen, nu face decât să adâncească această criză', a declarat Cătălin Ivan, vineri, la Târgu Mureş. Politicianul a arătat că organizarea de alegeri locale împreună cu cele parlamentare înseamnă 'să amesteci mere cu pere', fiindcă nu vor mai fi dezbătute subiectele locale importante, ci se va dezbatere despre toate în acelaşi timp.

'Considerăm că dezastrul din România are drept cauză toată clasa politică, nu este doar un partid pe care să putem să îl arătăm cu degetul. Uitaţi-vă cu câtă uşurinţă dărâmă un guvern cu o majoritate, fac altă majoritate pentru un alt guvern şi apoi îl dărâmă şi pe acela cu altă majoritate', a comentat Ivan situaţia politică actuală.

Coordonatorul organizatoric naţional al ADN, Ion Răducanu, a arătat, în acelaşi cadru, că formaţiunea este în construcţie la nivelul tuturor filialelor judeţene şi că va intra cu toate forţele sale în campaniile electorale pentru alegerile locale şi naţionale. 'Sperăm să avem rezultate în aceste alegeri, să depăşim pragul electoral, dar ţinta noastră este 2024, când vom deveni o forţă politică relevantă la nivel naţional! Suntem un partid abia înfiinţat, avem patru luni de când funcţionăm şi am început să creăm structuri în teritoriu. Avem organizaţii în toată ţara, acum trecem cu principalii colegi din conducerea centrală prin toate judeţele, lansăm candidaturile în principal la municipiile reşedinţă de judeţ şi consilii judeţene', a precizat Ion Răducanu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel