Criza orientală. Qatar, lege antiteroristă

Qatarul a anunțat joi că și-a amendat legislația asupra luptei antiteroriste, unul dintre subiectele controversate la originea crizei emiratului bogat în gaze naturale cu vecinii săi care îl acuză de sprijinirea grupurilor extremiste, relatează AFP.

Un decret promulgat de emirul șeic Tamim bin Hamad Al Thani definește noțiunile de "teroriști, crime și entități teroriste, precum și finanțarea terorismului".

Documentul stabilește "două liste naționale pentru persoane fizice și entități teroriste" și enunță măsurile necesare pentru a le putea înscrie pe aceste liste, dar acordă suspecților dreptul de a face apel împotriva includerii lor pe una dintre aceste liste.

Decretul-lege amendează legislația qatariotă asupra luptei antiteroriste datând din 2004 dar nu oferă detalii asupra normelor pentru a defini terorismul și nici cu privire la măsurile pentru a înscrie un suspect sau o organizație pe o listă neagră.

Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite și Egipt, care au rupt relațiile cu Qatarul la 5 iunie, acuză Doha de sprijin activ acordat islamiștilor extremiști, că se află de asemenea în spatele acțiunilor de destabilizare în regiune, precum și de apropiere de Iranul șiit, marele rival al regatului saudit sunit.

Doha respinge aceste acuzații, precum și o listă de 13 cereri ale adversarilor săi care solicită în special închiderea televiziunii Al Jazeera, a unei baze turce din Qatar și reducerea relațiilor vecinului lor cu Iranul.

Noul decret-lege publicat la Doha urmează după semnarea săptămâna trecută de către Statele Unite și Qatar a unui acord asupra "luptei împotriva finanțării terorismului", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel