Criza care afectează Capitala în cazul producerii unei calamități

cutremur_bucuresti_1977
cutremur_bucuresti_1977

Autoritățile din București recunosc că, în cazul producerii unei calamități, la momentul actual, parcelele pentru înhumare sunt insuficiente, iar Administrația Cimitirelor se gândește chiar la un proiect de hotărâre de consiliu prin care locurile de veci să poată să fie donate numai rudelor de gradul 1, având în vedere că un astfel de loc a ajuns să coste cât o garsonieră.

Edilii Bucureștiului susțin că, în caz de calamitate, Capitala ar avea nevoie de cel puțin 12.000 de locuri de veci, însă în cele 15 cimitire de stat mai există doar 4.000 de locuri libere, scrie stirileprotv.ro.

Citește și Preot, acuzat că a vândut locuri de veci pe teren închiriat, la prețuri de 10 ori mai mari decât cele stabilite

Având în vedere că, potrivit legii, cimitirele nu mai pot fi construite în oraș, unica soluție a autorităților este construirea unora noi, dar pentru asta trebuie cumpărat teren în afara Capitalei.

Până atunci, autoritățile vor să le extindă pe cele deja existente de la periferia orașului. Într-o primă fază, Primăria vrea să cumpere 18 mii de mp de teren în spatele cimitirului Metalurgiei, unde mai sunt doar 10 locuri de veci libere. La fel se va proceda la cimitirul din Domnești, unde se intenționează cumpărarea a 40 de mii de mp, adică să suplimenteze parcelele cu alte 7.000.

Citește și Război între proprietarii de cimitire private și Biserica Ortodoxă

Totul se întâmplă într-un moment în care o groapă a ajuns să se tranzacționeze pe piață neagră cu mii de euro.

"Am fost pe la Cernica, 8 mii, 10 mii, s-a ajuns la prețuri exorbitante, dai ca la un preț de garsonieră și nu m-am decis acolo că e prea mult, e scump", a declarat domnul George, care și-a cumpărat două locuri de veci într-un cimitir privat din Jilava, la preț de 2.00 de lei.

Având în vedere situația și ca să evite astfel de tranzacții umflate, cei de la Administrația Cimitirelor se gândesc chiar la un proiect de hotărâre de consiliu prin care locurile de veci să poată să fie donate numai rudelor de gradul 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel