Cristoiu, după criticile din PE: O manipulare ordinară!

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a comentat cele două documente prezentate marți în Parlamentul European și susține că era nevoie de o conferință de presă imediată.

"Părerea mea este că e o greșeală de identificare a ceea ce a făcut Comisia Europeană. MCV-ul acesta nu este un document de îndeplinit, este un text imposibil de aplicat și din acest punct de vedere trebuia dată o replică în care trebuie precizate două, trei lucruri într-o conferință de presă. Unu, că contrar manipulărilor și am văzut că la ele se dedă și doamna Corin Crețu, nu vrea nimeni din România, nici PSD-ul, nici cetățenii, să iasă din Uniunea Europeană. Aceasta este cea mai mare manipulare, este mizeră pentru că nu vrea nici Dragnea, nici Tăriceanu, nici Iohannis.

Este o manipulare ordinară! Și chiar cu Corina Crețu e ceva în neregulă, că ea e comisar european, e trimisă de România și le ține discursuri în care spune că va fi o nenorocire ca România să iasă. Păi nu a pus nimeni problema asta, iertați-mă, e aberant! Vreau să îi reamintesc domnului Kluas Iohannis, candidatul Klaus Iohannis, în 2014 a fost într-un interviu la care am fost și eu, adică eu i-am luat interviul, și l-am întrebat atunci ce părere are despre cum ne comportăm noi în Uniunea Europeană și dânsul a zis, în stilul specific, că trecem noi pe acolo. Noi nu vrem altceva decât să fim pe acolo, dar a avea obiecții la documentele Uniunii Europene, a avea obiecții, nu înseamnă că vrei să ieși din Uniune. Până la urmă, domnii comisari de la Uninea Europeană sunt niște înalți funcționari. Nu există relații de vasalitate", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu la Antena 3.

"Aveau nevoie de un exercițiu"

"Am văzut cele două documente. Eu am plecat de la următoarea premisă: în orice alianță în care a fost România până la această alianță. Totuși, când emiți două documente te gândești ca ele să fie credibile.Nu poți să emiți un document în care să le spui românilor cât și celor anti-PSD că Bulgaria este înaintea noastră în materie de luptă împotriva corupției. Noi știm care e realitatea. Și nu poți să ceri ca cele trei legi ale justiției să fie înghețate și să ce să facem, că între timp au fost abrogte celelalte trei legi.(...)

Aveau nevoie de un exercițiu, cu italienii nu au curaj să îl facă, cu ungurii nu, cu polonezii nu și au zis uită ba facem și noi un exercițiu în care să arătăm noi unei țări că dacă la o adică îi dăm doi pumni în bot și țara respectivă zice să străiți, mai dați-mi unul. Asta este părerea mea despre aceste documente. Ele nu pot să nu aibe în totalitate credibilitate, iar ele nu sunt gândite. Nu poți să vii și să spui că în 10 august jandarmii au omorât populația civilă și populația civilă a dat cu bolovani", a mai spus Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel