Cristinel Romanescu (PNL), inițiativă legislativă despre examenul de bacalaureat

Cristinel Romanescu, deputat PNL, a spus că învățământul profesional și tehnic nu este doar o temă de campanie, ci o problemă reală care trebuie transformată într-o prioritate.

Liberalul a participat la evenimentul "Suport legislativ pentru învățământul profesional și tehnic" care a avut loc la inițiativa Platformei pentru Educație Competitivă, în colaborare cu ISP Romania și Fundația Hanns Seidel- România.

"M-am alăturat, cu deosebit interes, discuției, fiind ferm convins că este necesară reglementarea acestui tip de învățământ, profesional și tehnic. Doar printr-un cumul de măsuri legislative se poate crea un sistem competitiv care să livreze profesioniști în domeniile în care oferta locurilor de muncă depășește cu mult personalul calificat.

În acest sens, Partidul Național Liberal consideră necesară angajarea directă a mediului de afaceri în această problematică. Astfel, prin reglementarea unor serii de deduceri fiscale pentru oamenii de afaceri dispuși să investească în unitățile școlare, fie prin burse sau diverse echipamente necesare desfășurării procesului educațional, se poate obține un adevărat sprijin pentru învățământul profesional și tehnic.

În egală măsură, vom promova o inițiativă legislativă care să introducă bacalaureatul diferențiat care să determine, într-un mod cât mai clar, următorii pași pe care tinerii absolvenți de liceu îi au de făcut în cariera lor, fie prin urmarea unor studii universitare teoretice sau tehnice, fie prin obținerea unei calificări și a unei meserii clare, care să le permită integrarea pe piața muncii", a spus Cristinel Romanescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel