Cristian Preda, AUDIAT. Andi Cristea, europarlamentar, mesaj CRUNT: Rușine, dar și păcat!

Cristian Preda, europarlamentar, a fost chemat în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României', distincţie pe care a primit-o în 2009, pentru a răspunde unui denunţ privind defăimarea ţării.

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a reacționat după ce colegul său de la Parlamentul European a spus, în acest context, că nu îl inimidează "coaliția corupților". Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a amintit faptul că Preda a cerut suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliul UE, în baza articolului 7 al Tratatului UE, invocând "o criză gravă a statului de drept" generată de modificările aduse legilor justiţiei.

"Nu îmi place niciodată să vorbesc despre colegi din Parlamentul European, e o chestiune care mi se pare de bun simț, căci ține de ideea de colegialitate. Dar unii oameni chiar nu se pot abține, ca "eleganță" a comunicării lor raportat la familia politică din care fac parte și nu oferă practic nimănui de bun simț o alternativă.

Realitatea expresiei "atenție la semnal, nu la zgomot"

Domnul Cristian Preda exprimă cel mai bine realitatea expresiei "atenție la semnal, nu la zgomot", căci e un profet al zgomotului politic. A intrat cu zgomot de "intelectual băsescian" în politică, a ieșit cu zgomot de lângă cel care l-a promovat, Băsescu, și acum trăiește politic din zgomotul produs periodic, inclusiv prin inițiative rușinoase precum cea legată de articolul 7. Timp în care se tot victimizează pentru "Steaua României", fără calitățile unei stele.

Adevărul e simplu: comentariile lui Cristian Preda la adresa Primului Ministru al României și solicitarea sa în Parlamentul European de a suspenda dreptul de vot al României în Consiliu arată modul în care a îmbătrânit urât un om politic care a deținut funcții importante, poate prea importante, în statul român. Decăderea lui Cristi Preda este tristă, cel care odată era consilier prezidențial sau secretar de stat în Guvernul României s-a transformat în cel mai antiromân membru al Parlamentului European. Rușine, dar și păcat", a spus Andi Cristea, europarlamentar PSD.

Revolta lui Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut ca audierea sa în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României' să fie una publică, însă solicitarea sa a fost respinsă.

"Am scris Cancelariei Ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie, în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României' să fie publică. Regulamentele în vigoare o îngăduie. Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare şi libertate ar justifica - am zis eu - transmiterea online sau tv a 'procesului'. Domnul consilier de stat Angelescu, care păstoreşte Cancelaria Ordinelor, a răspuns 'nu', precizând că legea prevede că, în afara membrilor Consiliului de Onoare şi a 'acuzatului', doar o persoană mai poate participa la audiere, şi anume preşedintele. I-am explicat domnului consilier diferenţa dintre participare şi acces public, arătând că eu solicit nu invitarea şefului statului, ci ca oricine doreşte să poată vedea ce acuzaţii mi se aduc şi cum anume mă apăr. Nu, nu, nu - a zis domnul consilier", a scris Preda pe pagina sa de Facebook.

În acest context, europarlamentarul se întreabă dacă este normal să fie judecat de o majoritate pesedistă în spatele uşilor închise.

"Credeţi că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădişteanu etc. în spatele uşilor închise? E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorităţi pesediste din Consiliul Ordinului să-şi facă de cap în incinta Preşedinţiei? În fond, am primit 'Steaua României', nu Steaua PSD...", a mai scris Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel