Cristian Bușoi: Este criminal și iresponsabil

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat sâmbătă, la Iaşi, că actuala guvernare nu consideră o prioritate Sănătatea. 

Cred că e nevoie să facem ceva rapid. Există o aşteptare a românilor ca lucrurile să se îmbunătăţească. Din păcate, nu văd niciun semn din partea actualei guvernări din care să reiasă că Sănătatea ar fi luată ca şi prioritate, că s-ar face cu adevărat ceea ce s-a promis în programul de guvernare şi în programul din campania electorală. Poate cel mai dureros, dar şi mai elocvent este epopeea spitalelor regionale", a spus, într-o conferinţă de presă, Cristian Buşoi. 

Totodată, el a făcut referire la spitalele regionale. Liberalul a atras atenţia că pacienţii din Iaşi, Cluj şi Craiova şi regiunile care sunt deservite de aceste centre au de suferit din cauza neconstruirii la timp a acestor unităţi medicale, iar România pierde fondurile europene. 

"Mie mi se pare de neconceput să ai 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani gratis, şi să nu faci aproape nimic pentru a atrage aceşti bani. Atrag atenţia cu toată responsabilitatea că termenul maxim de a atrage aceşti bani este 2022, după regula 2020 plus încă doi ani. A face construcţia şi dotarea spitalului este muncă de cel puţin doi ani de zile, licitaţia pentru atribuirea contractului durează cel puţin încă un an de zile. Vorbim de mize imense. Ştiţi bine cât de mult se tergiversează lucrurile şi cât de complicată este legislaţia achiziţiilor publice în România. Sunt deja trei ani care vor fi consumaţi din momentul în care va fi atribuită lucrarea. Noi suntem exact în momentul în care nici măcar nu s-a pornit licitaţia, nici măcar nu s-a selectat consultantul care va pregăti caietul de sarcini. E, în opinia mea, criminal şi iresponsabil să nu faci din construirea celor trei spitale un obiectiv prioritar măcar al Ministerului Sănătăţii, dacă nu măcar al Guvernului României", a precizat Cristian Buşoi, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel