Creatorul "Night of The Living Dead", George A. Romero a murit

După o "luptă agresivă cu cancerul pulmonar", George A. Romero a încetat din viață la vârsta de 77 de ani.  

Managerul lui Romero, Chris Roe, a confirmat într-o declarație că a murit în somn duminică, după "o luptă scurtă, dar agresivă cu cancer pulmonar". Roe a mai spus: "Lasă în urmă o familie iubitoare, mulți prieteni și o moștenire a filmului care a rezistat și va continua să reziste testul timpului."

Producătorul său, Peter Grunwald, a declarat pentru LA Times că a murit în timp ce se uita la filmul "The Quiet Man", despre care se spune că este unul dintre filmele sale preferate. Soția lui Suzanne Desrocher Romero și fiica lui Tina erau lângă el. 

Romero este considerat creatorul filmelor zombie, iar filmul său din 1968, Night of the Living Dead, este un clasic de Halloween. A fost făcut cu un buget de aproximativ 100.000 de lire sterline și a fost considerat o declarație privind rasa în America, singurul personaj negru supraviețuind zombilor, dar fiind împușcat de salvatori. El a spus anterior că va încerca întotdeauna să facă declarații politice cu ajutorul filmelor sale de groază. Romero a declarat pentru Associated Press: "Oamenii spun," Ești prins în acest gen. Ești un tip de groază. "Spun," Stai puțin, pot spune exact ce cred. Sunt capabil să vorbesc despre, să comentez, să iau instantanee despre ce se întâmplă în acel moment." Regizorul a mai adăugat: "Nu mă simt prins. Simt că acesta este modul meu de a mă exprima."

Filme

Continuările au inclus Zorii morților, Ziua morților, Țara morților, Jurnalul morților în 2008 și Supraviețuirea morților din 2009. Celelalte filme ale sale includeau Season of The Witch în 1972 și The Crazies în anul următor. În afară de franciza lui de groază, el a fost și creierul din spatele lui The Half Dark și Knightriders din 1993, despre motocicliștii care participă la turnir, relatează METRO

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel