EXCLUSIV  Cozmin Gușă și Bogdan Chirieac, dezvăluiri despre Franța: Asta pot să spun! Suntem singurii doi absolvenți de ENA

Cozmin Gușă și Bogdan Chirieac au făcut dezvăluiri despre Franța, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Franța, spre deosebire de o țară încă la început, ca noi, are interese pe termen lung, la fel ce Germania, ca SUA, China", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Să știți că Franța are și alți oameni, la fel de importanți, mai importanță, tot co-producții româno-franceze în România și eu cunosc câțiva. Asta pot să spun la masă, spun și spectatorilor, că totuși, alături de Mircea Geoană, suntem singurii doi absolvenți de ENA (n.r. Ecole Nationale d'Administration)", a declarat Cozmin Gușă, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Deferiți Mass Media".

"Sunt oameni româno-francezi care pot să aibă succes în jocul politic viitor"

"Pe care a desființat-o Macron!", a completat Bogdan Chirieac.

"Pe care a desființat-o Macron, dar zecile de mii de absolvenți de la ENA, să zicem că mai sunt la curent cu ce se întâmplă în Franța. Și eu sunt unul dintre ei, Mircea Geoană cu atât mai mult, că are și funcție oficială cu ce se întâmplă în Franța. 

Și eu știu că în afară de Dacian Cioloș, sunt oameni româno-francezi interesați și care pot să aibă succes și pot să fie votați ca noutăți în jocul politic viitor", a mai spus Cozmin Gușă.

"Franța are o problemă de imagine din cauza doamnei Clotilde Armand"

Bogdan Chirieac: Dacă tot facem dezvăluiri, eu sunt absolvent de L'Institut de France nationale de Paris. Din alte studii de Apărare Națională.

Cozmin Gușă: Tu ești doar un frate de cruce cu noi!

"Deci știm ce înseamnă Franța. Din nefericire Franța în momentul acesta are o problemă de imagine din cauza doamnei Clotilde Armand, fiindcă se răsfrânge nebunia asta politică a doamnei Armand în modul ăsta de acțiune, comportamentul aș îndrăzni deja să spunem, extrem de accentuat al doamnei Armand, poate duce la o ridicare de sprâncene la adresa Franței, ceea ce nu este este cazul, pentru că România fără Franța nu știu dacă ar fi putut să existe. Deci aici sprijinul Franței este esențial pentru România, indiferent de alte parteneriate strategice, există această legătură și înțeleg că autoritățile Franceze sunt extrem de supărate pentru că după ce au câștigat acum doi ani licitația faimoasă de corvete de aproape 2 miliarde de euro, nici acum nu s-a semnat contractul pe diverse chichițe găsite de autoritățile române", a mai spus Bogdan Chirieac.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel