Urmărește emisiunea live


Cozmin Gușă, despre scandalul de spionaj al șefei DNA: România are nevoie de reacții din partea CSAT

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat la Realitatea TV în legătură cu scandalul de spionaj a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

"Coroborând comunicatul Black Cube cu non-reacția Ambasadei Israelului ne aflăm într-un scandal gravisim care ar putea ajunge un scandal diplomatic. Din comunicatul lui Black Cube aflăm că o companie privată investighează fapte de corupție dintr-un guvern, maltratând din punct de vedere al observațiilor și al spargerii mailurilor personale și al intimidării exact procurorul instituției care se ocupă cu faptele de corupție din România", a declarat Cozmin Gușă, adăugând că, prin controversatul document, suntem informați că "o agenție străină, obscură, vine și investighează fapte de corupție în România... dar în numele cui? Dacă nu ne aflăm în fața unui bluf al agenției Black Cube, ne aflăm în fața unui scandal diplomatic care poate să apară inclusiv din nonreacția Ambasadei"

Cozmin Gușă apreciază că fapta firmei israeliene implicate în spionarea și intimidarea procurorului DNA este atât de gravă, "încât implică intervenția unor persoane din CSAT care ar trebui să aibă legături curente și proaspete cu zonă, cum este președintele Iohannis".

În opinia lui Gușă, un alt element foarte important în acest scandal este reacția SIE. "Mihai Răzvan Unguranu este un om cu legături vechi și solide în Israel și are rol operativ într-o asemenea operațiune". Acesta consideră că "cel puțin două persoane - una conectată direct, ca dl. Ungureanu, și președintele Iohannis - ar trebui să intervină."

Gușă: Suntem într-o sitație mult mai gravă decât Panama Papers

Cozmin Gușă este de părere că România se află "într-o stare jalnică" în absența unor intervenții mult mai energice din partea celor din CSAT, fiind vorba despre o "timorare" în fața unor privați care nu au negat că au spionat-o pe Kovesi, ci au recunoscut că au făcut-o, spunând că acei oameni care au spionat nu sunt vinovați.

[citeste si]

"Suntem într-o sitație mult mai gravă decât Panama Papers, deoarece, dacă vom lăsa lucrurile așa, România va avea foarte mult de suferit pentru că vom arăta că nu ne apărăm nici integritatea, nici suveranitatea", a mai precizat consultantul politic.

Problema este gravă, deoarece este legată de felul în care o companie privată alege să trateze o entitate foarte importantă din administrația României, entitate pe care se bazează lupta anticorupție, susține Gușă, concluzionând că "ține mult de Iohannis felul în care va reacționa la această sarabandă ciudată, absurdă, care ne așează ușor în varianta unei țări din lumea a treia dacă nu vom lua atitudine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel