CORONAVIRUS. Macron amână turul decisiv. Rezultatele primului tur, o înfrângere pentru actualul președinte

Emmanuel Macron  FOTO Agerpres
Emmanuel Macron FOTO Agerpres

Președintele Emmanuel Macron a anunțat în cursul acestei seri că Uniunea Europeană își va închide granițele pentru 30 de zile în contextul pandemiei de COVID-19.

Într-o declarație video către francezi, președintele Emmanuel Macron a anunțat și acţiuni drastice de limitare a deplasărilor şi decizia de amânare a turului al doilea al scrutinului local.

Interesant că măsura de a suspenda al doilea tur al alegerilor locale vine în contextul în care în acest weekend s-a desfășurat primul tur iar situația privind epidemia de COVID-19 din Franța nu s-a schimbat radical.

Pe cine ajută politic amânarea alegerilor locale în Franța

Criticii președintelui îl acuză că nu a luat decizia de a amâna alegerile încă dinainte de desfășurarea primului tur. Dacă ne uităm pe rezultate, partidul prezidențial En Marche! a fost sancționat de alegătorii francezi. Iar turul I s-a desfășurat sub imperiul unui absenteism record. 56% din cei aproape 48 de milioane de alegători nu s-au prezentat la urne în plină pandemie de COVID-19.

În ceea ce privește rezultatele, doi miniștri ai lui Macron au fost aleși în primul tur. Premierul Edouard Philippe a câștigat și el primul tur în fieful său, dar ar putea avea probleme mari în turul II, în contextul în care se preconizează că adversarul direct ar putea aduna voturile partidelor extremiste. Așa cum notează și RFI, ecologiștii au obținut rezultate foarte bune, cu șanse de a câștiga două metropole importante, Bordeaux și Lyon.

Mai mult, Parisul va rămâne în continuare un obiectiv imposibil de atins pentru Macron. În Capitală, actuala primăriță socialista Anne Hidalgo a obținut 30%. Mult în spate, la 22% se află conservatoarea Rachida Dati în timp ce candidata lui Macron, Agnes Buzyn s-a clasat abia pe locul trei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel