Coronavirus. Hong Kong a transformat două tabere de vacanţă în zone de carantină

Hong Kong a transformat două tabere de vacanţă în zone de carantină dedicate persoanelor susceptibile de a fi intrat în contact cu purtători ai noului tip de coronavirus depistat în China, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP. 

Acest teritoriu semi-autonom, care reprezintă o importantă platformă financiară internaţională, a fost plasat 'în stare de alertă ridicată' după apariţia în China continentală a acestui virus, care a făcut deja 17 victime. Cele două tabere au fost deja utilizate ca zone de carantină în timpul epidemiei de SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), care a provocat moartea a 299 de persoane în Hong Kong în urmă cu 17 ani.

Acel episod medical a avut un impact psihologic profund asupra metropolei, una dintre cele mai dens populate de pe Terra. Până în prezent, din punct de vedere oficial, două persoane din Hong Kong sunt purtătoare ale noului coronavirus similar SARS. Ele au călătorit recent la Wuhan, oraş din partea central-estică a Chinei, de unde s-a propagat epidemia. Cei doi localnici au fost apoi plasaţi în condiţii de izolare într-un spital. Autorităţile din Hong Kong au anunţat joi anularea festivalului prevăzut să dureze cinci zile începând de sâmbătă într-un parc pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc.

Toţi pasagerii care sosesc în Hong Kong la bordul unor trenuri de mare viteză venind din China continentală vor fi dezinfectaţi, a declarat joi Matthew Cheung, adjunct al directorului executiv Carrie Lam. Compania căilor ferate MTR a anunţat că a renunţat să mai vândă bilete spre Wuhan, oraş plasat în carantină de autorităţile chineze. Regiunea Macao, aflată la circa 30 de kilometri de fosta colonie britanică, a anunţat la rândul său în această săptămână două cazuri de contaminare. Biroul pentru Turism din acest fost teritoriu portughez, renumit pentru cazinourile sale, a anulat joi toate festivităţile programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Măsuri luate de autorităţile din Hong Kong

În Hong Kong, autorităţile au precizat că două parcuri, ocupate de obicei de turişti şi pasionaţi de camping, vor servi ca zone de izolare a persoanelor suspecte de infecţie, înainte de aflarea rezultatelor furnizate de testele medicale. Fostă cazarmă britanică 'Vom avea o echipă întreagă de oameni pentru a face să funcţioneze aceste tabere de carantină', a declarat pentru presă Wong Ka-hing, directorul Centrului de protejare a sănătăţii. El a precizat că trei persoane care s-au aflat în contact direct cu cele două cazuri deja confirmate vor fi transportate joi în una dintre tabere, situată în regiunea rurală Sai Kung.

Cealaltă tabără, o fostă cazarmă britanică din Hong Kong, este în curs de a fi amenajată. Postul de televiziune local RTHK a anunţat joi că una dintre primele persoane care au fost transportate în tabăra Sai Kung este un turist australian care a petrecut un sejur în acelaşi hotel cu un bărbat infectat.

Persoanele contagiate cu noul coronavirus vor fi tratate în secţii de izolare amenajate în spitale. Taberele de carantină sunt concepute pentru a reduce riscul de propagare a virusului, în aşteptarea rezultatelor examenelor medicale. Acelaşi tip de organizare a fost implementat şi în timpul epidemiei de SARS, însă autorităţile din Hong Kong insistă că sunt mai bine pregătite de această dată decât au fost în 2003 şi că, de această dată, autorităţile din China dau dovadă de o transparenţă mult mai mare. Populaţia este, de asemenea, mult mai conştientă în privinţa riscurilor de contagiere, iar mânerele uşilor, butoanele ascensoarelor şi rampele scărilor rulante sunt sterilizate de mai multe ori pe zi, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel