Urmărește emisiunea live


Coronavirus. Cinci oraşe din China, în carantină

Autorităţile chineze au decis să plaseze în carantină un al cincilea oraş din provincia Hubei, aflată în centrul ţării, în eforturile depus pentru a stopa propagarea unui nou tip de coronavirus, informează DPA.

După exemplul oraşelor Wuhan, Huanggang, Ezhou şi Chibi, transporturile publice cu autobuzul, feribotul şi trenul spre alte localităţi au fost suspendate şi în Xiantao, a anunţat joi presa chineză. Au fost închise spaţiile de joacă, pieţele în care se află magazine de păsări şi sălile dedicate activităţilor de divertisment. Xiantao are o populaţie de peste 1 milion de locuitori şi se află la 100 de kilometri sud-vest de capitala provinciei Hubei, oraşul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei.

Până joi, China a confirmat 634 de cazuri de infecţii cu noul tip de coronavirus şi 17 decese. Oraşul Wuhan, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a fost primul care a fost plasat în carantină, joi, de autorităţile chineze. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au precizat că această măsură este una fără precedent. La câteva ore după aceea, oraşul învecinat Huanggang, cu o populaţie d 7 milioane de locuitori, a fost plasat la rândul său în carantină. Măsuri similare au fost anunţate apoi pentru alte două oraşe, Ezhou şi Chibi, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel