Corneliu Ștefan, PSD Dâmbovița: Muncim și investim bani în zadar...Ultimatum pentru proprietarii amenajărilor silvice

DJ 714 din zona Orzea, după ce a fost distrus de către forestieri  Foto: Facebook Corneliu Ștefan
DJ 714 din zona Orzea, după ce a fost distrus de către forestieri Foto: Facebook Corneliu Ștefan

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, are un atac la adresa societăților forestiere care în goana după profit distrug infrastructura, făcând impracticabile porțiuni din drumul care face legătură cu Platoul Bucegi. 

Au distrus drumul, acum plătesc!

UPDATE: "Până miercurea viitoare, 17 noiembrie, proprietarii amenajărilor silvice din cauza cărora nu se mai poate circula pe porțiuni întregi ale DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Zănoaga trebuie să refacă drumul pe banii lor.

Echipele trimise în teren au dat și trei amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă aceste sancțiuni, am mai decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekenduri", a revenit Corneliu Ștefan cu precizarea după ce infrastructura drumului menționat a fost distrusă pe unele porțiuni.

Știrea inițială: 

"Muncim și investim bani pentru ca, la final, să constatăm că tot ceea ce am făcut a fost în zadar!

Este și cazul drumului județean din munte, DJ 714, tronsonul dintre comuna Moroeni, sat Glod, și Zănoaga, porțiune de drum distrusă de camioanele exploatațiilor forestiere din zonă.

Noi lucrăm să putem ține drumul deschis, acesta fiind cale de acces către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina, iar alții nu țin cont de efortul nostru și de banii investiți.

Nu au ținut cont că li s-a cerut să nu transforme în „depozit” drumul județean și nu au respectat restricțiile de circulație ,fapt care a dus la distrugerea drumului.

Vezi și: Corneliu Ștefan, PSD Dâmbovița: Încă un pas înainte în cel mai mare proiect cu fonduri europene

Îi anunț pe cei care nu au respectat legea că vor reface drumul așa cum era înainte de a-l distruge,  pe cheltuiala lor, și, tot pe banii lor, vor asigura și scurgerea apelor pluviale afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte.

Nu în ultimul rând, vreau să le mai aduc la cunoștință că, în perioada următoare, vom introduce noi restricții pe drumurile județene din munte.

Nimeni, dar nimeni, nu își bate joc de banii dâmbovițenilor și de munca noastră!", precizează președintele Cj Dâmbovița.

Au distrus drumul, acum plătesc!

UPDATE: Până miercurea viitoare, 17 noiembrie, proprietarii amenajărilor silvice din cauza cărora nu se mai poate circula pe porțiuni întregi ale DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Zănoaga trebuie să refacă drumul pe banii lor. Echipele trimise în teren au dat și trei amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă aceste sancțiuni, am mai decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekenduri.

DJ 714, refăcut cu forțe proprii de câtre Consiliul Județean, după viiturile din vară

DJ714 în munte, pe tronsonul din Cheile Tătarului,  care asigură accesul în Stațiunea  Peștera-Padina a fost refăcur cu  forțe proprii de către Consiliul Județean, fără niciun ban alocat de Guvern. 

Era singura cale de acces în stațiunea turistică pe perioada iernii, iar refacerea acestui tronson era vitală.        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel